Karácsonyi csínytevő (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Karácsonyi csínytevő
(Christmas Caper)
2007-es amerikai televíziós film
Rendező David Winkler
Producer James Shavick
Műfaj
Forgatókönyvíró April Blair
Főszerepben Shannen Doherty
Sonya Salomaa
Stefanie von Pfetten
Ty Olsson
Gyártás
Gyártó First Look Studios
Shavick Entertainment
Regent Entertainment
Ország  USA
 Kanada
Nyelv angol
magyar szinkron
Játékidő 88 perc
Költségvetés 5 millió amerikai dollár (becslés)
Forgalmazás
Forgalmazó ABC Family
Bemutató USA 2007. november 25.
További információk

A Karácsonyi csínytevő (eredeti cím: Christmas Caper) 2007-ben bemutatott családi, romantikus film.

Az ABC Family amerikai tévécsatorna 2007. november 25-én vetítette első ízben.

Cselekménye[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

New York, 2000-es évek, karácsony előtt néhány nappal.

Két tolvaj, Kate Dove és néger társa, Clive Henry a padlásról egy házba ereszkednek le. Fekete ruhában vannak és símaszkot viselnek. Ez utóbbit érthetetlen okból leveszik és egy kódfeltörő berendezéssel könnyedén kinyitják a falban lévő széfet, ami egy kis dobozban egy 1 millió dollárt érő gyémántot tartalmaz („Kleopátra szeme”). Éppen csak magukhoz veszik a követ, amikor megérkezik a tulajdonos autója, ezért menekülniük kell. Clive eltűnik a kővel, és becsukja maga után a padlásra vezető csapóajtót, ezért Kate-nek az erkély felé kell szaladnia. Közben az egyik biztonsági kamera megörökíti az arcát, ezért még aznap körözést ad ki ellene a rendőrség.

Szokásos orgazdájához, Duffy Abramowitzhoz megy, aki egy áruházban dolgozik. Duffy azt tanácsolja Kate-nek, hogy a körözés miatt tűnjön el a városból. Éppen kapóra jön neki nővére hívása, aki a férjével a Karib-térségben töltött egy hetet a férje cégének meghívására, és a rossz időjárás miatt nem tudnak visszatérni. Megkéri Kate-et, hogy néhány napig vigyázzon a két nagyobbacska gyerekre, amíg ők hazaérnek. Mivel a házuk nem New Yorkban, hanem egy Comfort nevű városkában van, Kate elfogadja a meghívást. (a nővére őelőtte már legalább tíz hívást lebonyolított, de sem bébiszitterek, sem barátok, sem ismerősök nem vállalkoztak a feladatra).

Kate jól boldogul a 7-8 éves kislány és a 10-11 éves fiú felügyeletével, bár a fiú kiszökik a házból és a seriffnek kell hazaszállítania. Kate felismeri a seriffben középiskolai szerelmét, akivel négy évet töltöttek együtt, és a férfi is szívesen veszi a viszontlátást.

Kate automatikusan felméri a környékre érkező karácsonyi ajándékokat, amit a csomagszállítók visznek ki. Kisebb közvéleménykutatást is végez az áruházakban, hogy tisztában legyen vele, ki mit vásárolt. Ugyanis az egyik fiatal szomszéd nő megkéri, hogy lássa vendégül a szomszédokat egy karácsonyi bulira (amit a nővére tartott volna). Kate az ajándékokra és az őrizetlenül hagyott, néptelen otthonokra gondolva elvállalja a rendezést, amibe a szomszédasszony, a gyerekek és a seriff is besegít.

Duffy segítségével sikerül megtalálnia a társát, Clive-ot, akivel találkozót beszél meg, és elmegy hozzá a gyerekekkel. Clive azonban nem hajlandó osztozni vele, és önállóan tárgyalni kezd egy vevővel, aki 375 ezer dollárt hajlandó lenne fizetni, azonban Clive nem találja a gyémántot. Karácsony előtt felkeresi Kate-et a vidéki házban, és a követ követeli, Kate azonban semmit nem tud a dologról. Kate beavatja Clive-ot abba a tervébe, hogy összeszedik a környékbeli házakból az ajándékokat, amíg mindenki a náluk rendezett buliban szórakozik.

Kate azt tervezi, hogy a parti után elmegy, ezért a gyerekektől egy szívet kap ajándékba.

A parti végeztével a kislánynak az a benyomása, hogy Kate társa nem rendes ember, és átadja a seriffnek azt a három nevet, amit egy telefonbeszélgetésben Kate megadott Duffynak, hogy azokon a neveken keresse Clive-ot. A seriff az irodájában a számítógépén megtalálja a Clive ellen kiadott körözést és Kate fényképe is a kezébe kerül, akit szintén köröz a rendőrség.

A házban Kate újból el akar indulni, de Clive a követ követeli. Kate azonban rámutat, hogy ha őt letartóztatják, akkor a gyémántot lefoglalja a rendőrség, ezért azt ajánlja Clive-nak, hogy utazzanak a városba, adják el a követ és fele-fele arányban osszák el a kapott pénzt. Kate még azt a feltételt is szabja, hogy előbb visszaviszi az ajándékokat azoknak, akiktől elhozta. Mivel Clive nem akarja, hogy a nő lelépjen, ő is vele megy és összekeveri a csomagokat.

Hank, a seriff odaér a házhoz és elfogja Clive-ot, Kate-nek felajánlja, hogy menjen el. A gyémántot lefoglalja. Kate nem fogadja el a nemes gesztust.

Reggel megérkeznek a szülők. A seriff letartóztatja Kate-et, aki elbúcsúzik a családtól azzal, hogy talán 3-6 év múlva újra el tud jönni.

Egy évvel később Kate egy ház padlásfeljárójáról ereszkedik le fekete, testhezálló ruhában (ahogy a történet elején). Hatástalanítja a mindenfelé világító piros sugarakat, mielőtt leérne a padlóra. Ez azonban ezúttal biztonsági bemutató volt. Kiderül, hogy a gyémántot visszaadta a tulajdonosnak, és Kate munkája az, hogy biztonsági tanácsokat adjon. Mindez Hank, a seriff ötlete volt, aki vádalkut ajánlott neki.

A befejező jelenetben újból karácsony van, Kate egy áruházban, Mikulássapkában mesét mond egy fogszabályzót viselő kislánynak. Nemsokára megjelennek a nővére gyerekei is. Hank Mikulásjelmezben, egy székben ülve várja a gyerekeket.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

 • Shannen Doherty - Kate Dove, hivatásos tolvaj
 • Ty Olsson - Hank Harrison seriff, Kate középiskolai szerelme
 • Conrad Coates - Clive Henry, Kate társa
 • Stefanie von Pfetten - Holly Barnes
 • Sonya Salomaa - Savannah Cooper, Kate szőke nővére
 • David Lewis - Brian Cooper, Savannah férje
 • Michael P. Northey - Duffy Abramowitz, Kate orgazdája
 • Josh Hayden - Parker Cooper, a nővére gyereke
 • Natasha Calis - Annie Cooper, a nővére gyereke
 • Donna White - Mrs. Bradley
 • Jano Frandsen - Hamish Thurgood
 • Jase-Anthony Griffith - Gary, rendőr
 • Val Cole - tévébemondó
 • Dax Belanger - Thurgood Guard
 • Dee Jay Jackson - taxis
 • Christina Jastrzembska - Verda
 • Tara Wilson - kávéházi pincérnő

Megjelenése[szerkesztés]

A film DVD-n 2008. október 28-án jelent meg.[1]

Forgatási helyszínek[szerkesztés]

Érdekesség[szerkesztés]

 • A film címe eredetileg Auntie Claus (kb. Mikulás nagynéni) lett volna.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Christmas Caper című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.