Kanada sztrájkol

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kanada sztrájkol
South Park
12. évad, 4. epizód
A sztrájkoló kanadaiak
A sztrájkoló kanadaiak
Eredeti cím Canada on strike
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 1204
Első sugárzás 2008. április 2.
Első sugárzás Magyarországon 2009. április 3.
Kronológia
Előző Dekoltázs őrnagy
Következő Júj, egy fütyi!
A South Park epizódjainak listája

A Kanada sztrájkol (eredetileg angolul Canada on strike) a South Park című rajzfilmsorozat 171. része (a 12. évad 4. epizódja). Elsőként 2008. április 2-án sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2009. április 3-án mutatta be a Comedy Central.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Az epizód kezdetén az iskolában készülnek megtekinteni egy rövid filmet a „Kanada elfogadása”-nap alkalmából. Miközben vetítik a filmet, Cartman és Craig durva káromkodásokkal illetik a kanadaiakat. Másnap a történteket hallva a Kanadai Világszövetség (World Canadian Bureau) elnöke, Steaven Abootman bejelenti, hogy mivel Kanada nem kapja meg a kellő tiszteletet, ezért sztrájkolni fognak. Elmegy tárgyalni a világszövetséggel de ekkor már a követelés több pénz. Mivel nem ad több pénzt Kanadának a többi ország, ezért a sztrájk hivatalosan is elkezdődik.

Minden kanadai sztrájkba kezd. Kyle aggódni kezd Ike miatt (aki egy „dudálj, ha támogatod Kanadát!” táblával áll az út mellett), ezért szól a barátainak, hogy csináljanak valamit. Stant, Butterst és Cartmant nem igazán izgatja a sztrájk, de mikor már nyolcadszorra adják le ugyanazt a „Terrance és Phillip show”-t, akkor elhatározzák, hogy véget vetnek a sztrájknak. Elkezdenek tárgyalni Steaven Abootmannal, aki azt hiszi, hogy a fiúk az USA hivatalos tárgyalói, és megállapodnak abban, hogy az interneten megkeresett pénzt megkapja Kanada. A fiúk nem tudják, hogy lehet pénzt keresni az interneten, de Cartmannek van egy ötlete. A fiúk felraknak egy videót, ahol Butters táncol és énekli a "What What in the butt" című zeneszámot. A videó hamarosan az egyik legnézettebb videóvá válik, így a fiúk elmennek felvenni a pénzt érte. A helyszínen találkoznak az összes híres YouTube-videó szereplőjével, akik összevesznek azon, hogy ki a legnagyobb sztár és kiirtják egymást. A fiúk a felvett pénzel elmennek Steaven Abootmanhez és átadják neki a 10 millió virtuális dollárt. Ekkor Abootman nagyon dühös lesz, de közben hívást kap a világszövetségtől. Reménykedve megkérdi őket, hogy tárgyalni akarnak-e, de csak arról érdeklődnek, hogy ha minden kanadai meghal az éhségsztrájkban, akkor használhatják-e Újfundlandot állatkertnek. Ekkor Kyle átveszi a telefont a síró Steaventől és elkezd tárgyalni a világszövetséggel. Végül megállapodnak, hogy Kanada kap egy kis engesztelési díjat és majd eljátsszák, hogy sokat adtak, hogy úgy látszódjon hogy Abootman jó munkát végzett.

Végül Kanada kap kuponokat a Bennigan's nevű étterembe, és kap minden kanadai egy rágógumit. Stephen Aboutman úgy ünnepel, mintha győztek volna, de ekkor megjelenik Terrance és Phillip, akik kiszámították, hogy a sztrájk 10,4 millió dollár veszteséget hozott Kanadának, és amit kaptak az összesen 3008 dollár. Ekkor Abootman kijelenti, hogy nem a pénzről szól az egész, hanem Kanada tiszteletéről. Ezután a kanadaiak ráteszik Abootmant egy jégtáblára és elküldik Dániába.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Utalások[szerkesztés]

  • Az epizódban sok YouTube-sztárt (internetes mémet) parodizálnak ki, mint például a tüsszentő panda, a nevető baba, az Afro ninja, Numa numa guy, a Star Wars kid, a Csokieső srác, a Teknősember és a Drámai Prérikutya.
  • A srácok Butters videóját egy YouToob nevű videós portálra rakják fel. Ez utalás a YouTube-ra.
  • Amikor a gyerekek a Tv-t nézik, a Terance és Phillip sorozat ismétlése jelenik meg. Stan megjegyzi, hogy jó nekik az amerikai rajzfilm. Ekkor átkapcsol a Family Guy című sorozatra. Cartman ezt látva odaszalad és elkapcsol, utána ezt kiáltja: Erre nem vagyok rászorulva! Ez utalás a Rajzfilmek háborúja első és második epizódjára, amiben Cartman be akarja tiltani a Family Guy-t, mert mindenki a sorozathoz hasonlítja a gyerek humorát.

Érdekességek[szerkesztés]

  • A Kanada sztrájkol! című rész az amerikai forgatókönyvírók sztrájkját parodizálja.
  • Steaven Abootman sokszor hívja úgy a Kanadai Világszövetséget, hogy WGA, ami a Writers' Guild of America (Amerikai Forgatókönyvírók Szövetsége) rövidítése.
  • Az epizódban megjelenik sok híres YouTube-videó főszereplője.
  • Az epizódban többször megjelenő tárgyalóteremben felismerhető a magyar zászló is.

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – tizenkettedik évad (2008)
1201 – Mandulaműtét-hiba1202 – Britney új külseje1203 – Dekoltázs őrnagy1204 – Kanada sztrájkol1205 – Júj, egy fütyi!1206 – Netmentesen1207 – Komolytalan komák1208 – Nagy zűr nagy Kínával1209 – Verekedni akarsz velem suli után?1210 – Pánjárvány1211 – Pánjárvány 2: A Rémület1212 – Másnap1213 – Kosárbogyó vagy musical?1214 – A büntethetetlen