Kabel eins

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kabel eins
Kabel eins Logo 2015.svg
Jelmondat: Kabel eins, eins, baby
Adatok
Indulás 1992. február 29.
Korábbi nevek Kabelkanal
Társaság ProSiebenSat1. Media AG
Felbontás SD, HD
Ország  Németország
Társadók Sat.1, ProSieben, N24, Sixx, 9Live, Kabel Eins Classics, SAT.1 emotions
Hivatalos oldal

A Kabel eins (vagy: Kabel 1) egy német kereskedelmi televíziócsatorna, mely a ProSiebenSat.1 Media AG tulajdonában áll. 1992. február 29-én indult Kabelkanal néven, 1994. december 24-én vette fel a Kabel 1 nevet. FTA-csatorna, azaz szabadon vehető, így Magyarországon is lehet ingyenesen fogni.

1995 óta sugároz műholdról, a keleti 19.2 fokon üzemelő ASTRA 1-ről. A központ ugyan Németországban van, de a fent említett műholdon találkozhatunk osztrák és svájci reklámblokkos változattal is. 2010. január 31-én elindította nagyfelbontású, HD programját is, szintén a keleti 19.2 fokon üzemelő Astráról.

Műsorok[szerkesztés]

Főként filmek, sorozatok szerepelnek a műsorán, de telefonos játékokkal, teleshoppal, és dokumentumfilm-sorozatokkal, vígjátéksorozatokkal is találkozhatunk. Egyetlen híradója van, a délutáni órákban. Műsorideje az előtte lévő műsorok hosszától függően változik, általában 16.00 körül.

Sorozatok[szerkesztés]

A farm, ahol élünk; Bűbájos boszorkák; Quincy; Cosby-show; Alf; Két pasi meg egy kicsi; Egy rém rendes család; Életem értelmei; NCIS; Gyilkos számok; Szellemekkel suttogó; A médium; Döglött akták; Castle; A férjem védelmében; Skorpió - Agymenők akcióban; Sherlock és Watson; NCIS: Los Angeles; Rosewood; A mentalista

Dokumentumfilm-sorozatai[szerkesztés]

Életkaland (Abenteuer Leben); A rend őrei bevetésen; K1 Magazin; K1 Riport; Autókaland (Abenteuer Auto); Az én körzetem (Mein Revier); Házi barkácsok; A világ legszigorúbb szülei (Die strengsten Eltern der Welt).

Cartoon Network[szerkesztés]

A csatornán 2005-ben indult a Cartoon Network-blokk, amely azóta is üzemel. A műsorblokk ideje alatt a Cartoon Network arculata (Check it.) keveredik a Kabel eins arculatával.

Forrás[szerkesztés]