Környezet (természet)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A természeti környezet magában foglalja a Föld minden élő és élettelen dolgát, amelyek természetes módon megjelennek. Ilyenek az élő szervezetek, az éghajlat, az időjárás, a természeti erőforrások, amelyek hatással vannak az emberi életre és a gazdaságra.

Természeti környezetről akkor beszélünk, amikor azt még jelentősen nem befolyásolta a civilizáció, amikor nem ment át városi vagy mezőgazdasági átalakuláson. Még az olyan építmények, mint a duzzasztógátak és naperőművek is jelentős környezeti átalakítások. Abszolút érintetlen természeti környezetet nagyon nehéz találni, általában százalékban lehet megpróbálni kifejezni annak a mértékét, hogy mennyire alakult át az épített emberi környezetté.

Angol nyelvterületen gyakran a természeti környezet fogalmát használják egy faj életterének fogalma helyett.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Natural environment című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]