Kés/Alatt (2. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kés/Alatt
2. évad
Ország Amerikai Egyesült Államok
Eredeti adó FX Networks
Sugárzás 2004. június 22.
2004. október 5.
Magyar adó Viasat 3
Epizódok száma 16
Házimozi-megjelenés 2005. május 30.
Magyar házimozi-megjelenés 2005. augusztus 30.
Kronológia
← Előző
Következő →
1. évad
3. évad

A Kés/Alatt (Nip/Tuck) második évada 2004. június 22-én került adásba. Tizenhat részt adtak le, az utolsót október 5-én. Az évad eseményei a két barát, Sean és Christian viszonyának alakulásán alapulnak. Miután Christian felfedezi, hogy Gina gyermeke egészen biztosan nem az ő fia, ugyanúgy szereti, mintha a sajátja volna, egészen addig, míg az igazi apa el nem viszi. Ettől teljesen összetörik, és búskomorságba esik. Julia, hogy enyhítse fájdalmát, feltár egy szörnyű titkot: Matt valójában Christian fia. Emiatt Sean és Julia elválnak, és a két barát kapcsolata is alaposan megromlik, de ezen hamar úrrá lesznek. A másik fontos szál egy rejtélyes életvezetési tanácsadó, Ava Moore felbukkanása. Bár kétszer olyan idős, mint Matt, beleszeret, és kettejük viszonya alaposan tönkreteszi Matt viszonyát családjával. A kapcsolatot nem nézi jó szemmel Ava fia, az idegileg meglehetősen labilis Adrian sem.

# Angol cím Pácienst játszó színész Zene a műtőben Adásban Sorszám
14 „Erica Noughton” Vanessa Redgrave Billy Idol - Eyes Without A Face
Zigo - Bach’s Overture
2004. június 22. 201
Sean betölti a negyvenedik életévét, és ezzel egyidejűleg olyan remegést észlel a karjában, ami lehetetlenné teszi a precíz munkát. Az orvosa szerint ez lelki eredetű dolog, és azt tanácsolja, hogy keresse meg az okát. Gina nem akarja, hogy Christian találkozzon a kis Wilberrel, miután az lefeküdt a bébiszitterrel - de hamarosan kiderül az is, hogy a bébiszitter elkábítja a gyereket, hogy az békénhagyja őt és aludjon. Julia anyja, Erica a városba érkezik, és ráncfelvarró műtétet szeretne. Kiderül, hogy Christian és Erica lefeküdtek egymással Julia esküvőjén. A legújabb páciens egy nő, akinek néhány hónapja szétlőtték az arcát, és szeretné megműttetni azt. Hamarosan kiderül, hogy a sérüléséhez a legjobb meleg barátjának is elég sok köze van. 
15 „Christian Troy” Julian McMahon Nikolai Rimsky-Korsakov - Flight of the Bumblebee
Fischerspooner - Just Let Go
Clawfinger - Step Aside
Dog - Force
2004. június 29. 202
Christian orra egy szexbaleset során eltörik, és elcsúfítja az arcát. Mivel Seannak lelki eredetű problémák miatt remeg a keze, Christian nem akarja, hogy ő műtse meg, ezért inkább elmegy egy másik magánklinikára; majd úgy dönt, maga veszi kezelésbe az ügyet. Matt megtudja, hogy barátja, Henry, megerőszakolta Cara Fitzgerald-ot, és ezért letartóztatták. Fél tőle, hogy bevallja azt, hogy ők gázolták el a lányt, ezért megpróbálja lebeszélni a vallomástételről. Végül amikor őt is kihallgatják, letagadja, hogy bármi köze lenne Henryhez és Carához. 
16 „Manya Mabika” Aisha Tyler Amampondo - Collective for Changuito
Roxy Music - More Than This
2004. július 6. 203
Egy Szomáliából érkezett nő csiklóját állítják helyre a doktorok egy újfajta beavatkozással. Eközben Sean szexuális élete sem az igazi: egy életvitel-tanácsadó, Ava Moore ajánlására Julia kidobja otthonról az anyját, és ezzel megoldódnak a gondok is. 
17 „Mrs. Grubman” Ruth Williamson The Rolling Stones - Mother's Little Helper
Holdfény szonáta
2004. július 13. 204
Mrs. Grubman már tizenegyedszerre jön vissza fél éven belül, hogy átalakíttasson magán valamit. A sebészek ezt megelégelvén megpróbálják őt lebeszélni erről, de rákos lánya ürügyén képtelenség lebeszélni. Annie, Sean lánya, bár csak nyolc éves, de a korai pubertás jeleit mutatja magán. Bár úgy tűnik, hogy Christian visszaszerezheti Wilber felett a gyámságot, és talán az apaságot is, a keresztelőn Wilber igazi apja mégis úgy dönt, hogy magával viszi őt. 
18 „Joel Gideon” Doug Savant Diana Ross - Ain't No Mountain High Enough 2004. július 20. 205
Egy közlekedési baleset és egy páciens hatására Sean bátrabb és kockázatvállalóbb lesz. Christian és Gina megpróbálják visszaszerezni Wilber felett a gyámságot, sikertelenül. Julia felfed egy titkot Matt apaságával kapcsolatban. 
19 „Bobbi Broderick” Jill Clayburgh Thompson Twins - Lies
Scissor Sisters - Filthy/Gorgeous
2004. július 27. 206
Ava Moore legújabb páciense és egyben szeretője Matt lesz. Egy tudálékos páciens, elrontott műtéte okán, sok borsot tör a McNamara/Troy sebészet orra alá. Liz gyermeket szeretne, és spermadonornak Christiant kéri fel. Később azonban úgy dönt, mégsem szüli meg. 
20 „Naomi Gaines” Leslie Bibb Duran Duran - Skin Trade 2004. augusztus 3. 207
Egy rejtélyes bűnöző, a Késes szedi áldozatait, és egyikük műtéséhez meghívják a médiát, csak hogy elkerüljék a kényes pert, amely előző páciensük fenyegetőzései hatására rájuk vár. Julia előtt nyilvánvalóvá válik, hogy Matt és Ava együtt vannak. Miután ez kiderült, Matt is rájön arra, ki az ő igazi apja. 
21 „Agatha Ripp” Sarah Paulson The Rolling Stones - Sympathy for the Devil 2004. augusztus 10. 208
A legújabb páciens testén sebek találhatóak, melyeket el szeretne távolíttatni, de úgy gondolja, hogy azok stigmaták. A józan ész azonban az ellen szól, hogy ezeket ő csinálta volna. Liz végül úgy dönt, hogy abortuszra megy, és nem vállalja a gyermeket. Sean előtt is lelepleződik Julia titka: megtudja, hogy Matt igazi apja Christian. 
22 „Rose és Raven Rosenberg” Lori és Reba Schappell Léo Delibes - Flower Duet
Todd Rundgren - Can We Still Be Friends
2004. augusztus 17. 209
A McNamara/Troy vállalkozás válságba jut Matt származása miatt. Julia szállodába költözik, a két sebésznek pedig New Yorkba kell utaznia, mert már korábban elvállalták, hogy segédkeznek egy fejénél fogva összenőtt sziámi ikerpár szétválasztásában. Végül az ő példájukon tanulják meg, hogy mindennek ellenére együtt érnek valamit igazán. 
23 „Kimber Henry” Kelly Carlson Johnny Cash - A Boy Named Sue 2004. augusztus 24. 210
Egy író mellimplantátumokat szeretne magának, hogy impressziót szerezzen könyve megírásához, melyet mellrákos felesége miatt akar elkészíteni. Kimber ismét felbukkan, aki ezúttal a pornóiparban tevékenykedik, és guminőket is forgalmaz. Összejönnek Seannal, melyet Julia is megtud, aki ennek hatására furcsán kezd viselkedni. 
24 „Natasha Charles” Rebecca Gayheart Rickie Lee Jones - I'll Be Seeing You 2004. augusztus 31. 211
Miután Julia együtt látta Seant és Kimbert, úgy dönt, hogy megnagyobbíttatja a melleit. Ezzel Sean visszahódítása lenne a szándéka. Miután azonban nem jár sikerrel, bevesz egy marék gyógyszert, és ennek hatására átesik egy üvegajtón. Christian páciense egy vak üzletasszony, aki szembeültetést szeretne. "Normális" férfiként kezd el vele viselkedni, hogy meghódítsa. 
25 „Julia McNamara” Joely Richardson The Go Go's - Our Lips Are Sealed
Carly Simon - Haven't Got Time For The Pain
Carly Simon - You're So Vain
The Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want
2004. szeptember 7. 212
Altatásban Julia azt álmodja, hogy milyen lehetett volna az élete, ha Sean helyett Christiannel házasodik össze. Álmában Ava jelképezi a halált, aki rádöbbenti arra is, hogy teljesen mindegy, kihez megy hozzá, saját hibáit csak ő hozhatja helyre. 
26 „Oona Wentworth” Brooks Almy Nikka Costa - Everybody Got Their Something
Village People - Key West
2004. szeptember 14. 213
Merrill Bobolit visszatér, és illegális műtőjében disszugáz hatása alatt sorra csúfítja el a nőket. Christian ezt megtudja, és azon van, hogy drogelvonóra küldje, sikertelenül. Sean megtiltja Mattnek, hogy Avával találkozzon. 
27 „Trudy Nye” Lisa Waltz Le D - Piano Mass No. 6
Neil Sedaka - Breaking Up Is Hard To Do
2004. szeptember 21. 214
Christian igyekszik beleavatkozni a Matt és Ava közti kapcsolatba, miután Ava fia, Adrian miatt fegyelmi ügybe keveredik. Később kiderül, hogy Adrian lefeküdt Avával, és ráadásul örökbefogadták; mindemellett még szellemileg sérült. Matt ennek ellenére képtelen elhagyni Avát. Sean in flagranti kapja Kimbert és Christiant. Legújabb páciensük egy nő, akinek évekkel ezelőtt gyermekgyilkosságért börtönbe zárt férje betörte az orrát, de csak most, szabadulása előtt hozatja rendbe. 
28 „Sean McNamara” Dylan Walsh Elbow - Lucky With Disease 2004. szeptember 28. 215
Sean elkezd a Késes áldozataival foglalkozni, ezzel viszont magára vonja a támadó figyelmét, s ő is áldozat lesz. Egy atlantai sebész, Quentin Costa segít helyrehozni a hibát. Christiant teljesen letaglózza a hír, hogy Gina bejelenti: HIV-pozitív. Felkeresi régi szerelmeit és Wilbert is, hogy megtudja, nem fertőzöttek-e. 
29 „Joan Rivers” Joan Rivers Tangerine D - Concierto de Aranjuez
Art Garfunkel - All I Know
2004. október 5. 216
Ava titka napvilágra kerül, és mindenki azon van, hogy ezt eltitkolja Matt elől. Sean azon van, hogy a Késest előcsalogassa. Számítógépes animációval mutatják meg Joan Riversnek, legújabb páciensüknek, hogyan nézne ki, ha egyetlen műtétet se végeztek volna el rajta.