Kérdezze! orvosát, gyógyszerészét...

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kérdezze! orvosát, gyógyszerészét...
Adatok
Típuskéthavonta megjelenő magazin
FormátumA4

OrszágMagyarország magyar
Alapítva2012
Ár390 Ft
TulajdonosMedVox Kft.
KiadóMedvox Kft.
FőszerkesztőDr. Samu Antal
SzerkesztőDr. Szakács Eszter
MunkatársakEngel Zita, Balázs Ádám
Példányszám15 000
Nyelvmagyar
SzékhelyBudapest

ISSN2063-5311
A Kérdezze! orvosát, gyógyszerészét... weboldala

A Kérdezze! orvosát, gyógyszerészét… 2012 júniusa óta Magyarországon kéthavonta megjelenő egészségügyi magazin.

Története[szerkesztés]

A „Kérdezze Orvosát, Gyógyszerészét” című egészség-témájú információs magazin első száma 2013 júniusában jelent meg. Az alapítók azt a célt tűzték ki célul, hogy egészségről, egészségtudatos életmódról, betegségről és gyógymódokról, gyógyszerekről és gyógyászati készítményekről nyújtanak hiteles tájékoztatást. A magazin szakmai támogató szervei a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége és a Magánorvosok Országos Szövetsége. Az orvos újságíróink a betegség szakértőiként, a gyógyszerész szerkesztők a gyógyszerek szakértőiként segítenek cikkeikkel eligazodni nemcsak a betegségek és gyógymódok, de az jelenlegi magyar egészségügyi témájú hírekben, információáramban is. A kéthavonta megjelenő egészségügyi magazin döntően tematikus kiadvány, és egy-egy betegségcsoportot körbejárva informálja az egészségtudatos olvasót.

Arculat[szerkesztés]

Borítóján mindig egy teljes oldalas kép található, mely utal arra, hogy milyen témát dolgoz fel az aktuális szám. A magazin állandó rovatai közé tartozik: a Gyógyszerekről, a Betegségekről érthetően, a Rövid hírek, az Életmód, és a Kalendárium, Kérdezzen, válaszolunk, illetve a Jogász válaszol rovatok. A számokban találhatunk egy-egy vezető interjút is, melynek témája a szám tematikájához igazodik. Ezeket egészítik ki a tematikába illő, alkalmi rovatok.

Internetes kiadás[szerkesztés]

A lap 2013. január elejétől önálló internetes kiadással, a kerdezze.hu-val bővítette szolgáltatását. A portálnak három nagyobb, rendszeresen frissülő rovata van: a Hírek, a Kalendárium és a Betegségről érthetően. Az egészségügyi híreket és információkat kategorizálják.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]