Képzelődsz…

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Képzelődsz...
Született feleségek
5. évad, 24. epizód
Eredeti cím If It's Only In Your Head
Író Jeffrey Richman
Rendező David Grossman
Gyártási szám 524
Első sugárzás 2009. május 17. Flag of the United States.svg
2010. március 10. Flag of Hungary.svg
Kronológia
ElőzőBűnök és büntetések
KövetkezőVétkes kertváros

A Képzelődsz... (If It's Only In Your Head) a Született feleségek (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat száztizenegyedik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az ABC (American Broadcasting Company) adó vetítette 2009. május 17-én.

Az epizód cselekménye[szerkesztés]

Míg Katherine úgy érzi, egy álma készül beteljesülni, Mike-ot mintha hidegen hagyná közelgő esküvőjük: csak a Dave-vel pecázni induló Susanön és M. J.-n jár az esze. Az amatőr nyomozók, Mrs. McCluskey és Roberta Edie pótkulcsával betörnek Dave házába, hogy körbeszimatoljanak, de balszerencséjükre a Dave-et kereső FBI épp akkor kopogtat az ajtón. A Jacksontól és a két öreglánytól kapott információk alapján a rendőrség végre tisztán lát. Lynette úgy érzi, folyamatos rosszuléteire ismét a rák a magyarázat, így míg a család örül Tom sikeres felvételijének a főiskolára, titokban elmegy egykori onkológusához. Azonban kiderül, hogy terhes, méghozzá ikrekkel. Gabrielle-ékhez megérkezik Carlos unokahúga, Ana, akinek gazdag fiúktól kapott drága ruhái szemet szúrnak nagynénjének. Később persze a házimunkát is az elcsavart fejű Porterrel, Prestonnal és Parkerrel végezteti el, majd amikor Gabrielle leteremti, Carloshoz megy panaszkodni. Bree elmondja Karlnak, hogy Orson tud a válásról, mire az ügyvéd ráküld a férfire egy verőembert, aki megfenyegeti őt. Amikor ez Bree tudomására jut, kirúgja Karlt, aki azonban bevallja, hogy vonzódik iránta, és szenvedélyes viszonyt kezdenek. A nászútra készülő Mike a reptéren véletlenül megnézi Dave videófelvételét, amire az elborult elméjű férfi rámondta, hogy végezni akar M. J.-vel, hogy bosszút álljon Susanen, majd elrohan. A magára maradt Katherine teljesen elkeseredik, míg Mike felhívja Susant, és elmondja neki, hogy mire jött rá. A kétségbeesett Susan azonban hiába próbál elmenekülni, Dave végül is a markában tartja őt és M. J.-t is. Sátáni tervet eszel ki, hogy Susannek végig kelljen néznie a fia halálát, de saját víziói késztetik arra, hogy végül megmentse a gyermek életét. Susan, Mike és M. J. ismét úgy ölelkeznek, mint egy boldog család. Két hónappal később Mike végül megnősül... De kit vesz el?

Mellékszereplők[szerkesztés]

 • Richard Burgi - Karl Mayer
 • Kathryn Joosten - Karen McCluskey
 • Lily Tomlin - Roberta Simmons
 • Liz Torres - Connie Solis
 • Maiara Walsh - Ana Solis
 • Mason Vale Cotton - M. J. Delfino
 • Madison De La Garza - Juanita Solis
 • Daniella Baltodano - Celia Solis
 • Steve Tyler - A lelkész

Mary Alice epizódzáró monológja[szerkesztés]

 • A narrátor, Mary Alice monológja az epizód végén így hangzik (a magyar változat alapján):

"Nemrégiben esküvő volt a Széplaki presbiteriánus templomban. A lelkész a házasság természetéről beszélt. A várandóság magasztos örömeiről. A gyermeknevelés kiapadhatatlan boldogságáról. A sírig tartó hűség fontosságáról. Majd azt mondta, amit ilyen szertartások végén minden lelkész mond. „Most megcsókolhatja a menyasszonyt” A vőlegény egy pillanatra elbizonytalanodott, hogy vajon jól teszi e, amit tesz. Ekkor kondultak meg a harangok hírül adván, hogy jól tette. "

Érdekességek[szerkesztés]

 • Ez az ötödik évad záró epizódja, és egyben a negyedik évadfinálé, amely olyan nyitva hagyott kérdéssel zárul, melynek Mike áll a középpontjában. Az első évad végén nem lehetett tudni, hogy Zach Young végül lelövi-e, a második évad végén Orson Hodge elgázolta, és ott hagyta meghalni; a negyedik évad végén pedig - az ötéves időugrás után - Susan egy új férfihez ment haza.
 • Ezt az epizódot az Amerikai Egyesült Államokban 2009. május 17-én a kétórás évadfinálé részeként vetítették, közvetlenül előtte sugározták a Bűnök és büntetések című részt.
 • Ez a második Született feleségek-epizód, ami Magyarországon előbb jelent meg DVD formátumban, mint hogy sugározta volna a televízió. A teljes ötödik évad DVD-n 2010. február 17-én jelent meg, míg a TV2 csak később, március 10-én vetítette ezt a részt.

Epizódcímek más nyelveken[szerkesztés]

 • Angol: If It's Only In Your Head (Ha csak a fejedben létezik)
 • Francia: Dans la peau de Dave Dash (David Dash testébe)
 • Olasz: I tarli della mente (Az elme bánatai)
 • Német: Showdown (Leszámolás)