Justin Bieber: Soha ne mondd, hogy soha

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Justin Bieber: Soha ne mondd, hogy soha
(Justin Bieber: Never Say Never)
2011-es amerikai 3D-s film

RendezőJon Chu
Producer
Műfaj
Főszerepben
ZeneDeborah Lurie
OperatőrReed Smoot
VágóJay Cassidy
Gyártás
Gyártó
  • Island Records
  • MTV Films
  • Scooter Braun
  • L.A. Reid
  • AEG Live
  • The Island Def Jam Music Group
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő109 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
  • 2011
  • 2011. február 11.
  • 2011. március 10. (Németország)[1]
KorhatárKN I. kategória (F/11388/D)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Justin Bieber: Soha ne mondd, hogy soha (eredeti cím: Justin Bieber: Never Say Never) 2011-es amerikai 3D-s koncertfilm, amelynek középpontjában Justin Bieber kanadai énekes áll. Az Egyesült Államokban 2011. február 11-én mutatták be, és világszerte 99 millió dolláros bevételt hozott a 13 milliós gyártási költségvetésével szemben.[2] A folytatás 2013. december 25-én jelent meg Justin Bieber – Believe címmel.

Világszerte 99 033 954 dolláros összbevételt ért el, és kasszasiker lett. Az Egyesült Államokban 1984 óta a legnagyobb bevételt hozó zenei koncertfilm,[3] 1982 óta pedig a harmadik legnagyobb bevételt hozó dokumentumfilm.[4]

Cselekmény[szerkesztés]

A film Justin Bieber popsztárt követi végig 10 napon keresztül, visszaszámolva a legnagyobb fellépéséig, a 2010. augusztus 31-i Madison Square Gardenben tartott előadásáig, amelyen 22 perc alatt telt ház volt. A My World Tour című turnéjának ebben az időszakában tartott előadásainak felvételeit mutatja be. A felvételen izgatott női rajongók láthatók, és többször szerepel a "One Less Lonely Girl" módszer, amikor egy lányt hív fel a színpadra, hogy szerenádot és virágot adjon neki, és amikor véletlenszerű lányokat lep meg ingyenjegyekkel a koncertjeire. A Bieber körül lévő legfőbb emberek, akik olyanok, mintha családtagok és jó barátok lennének számára, interjút adnak, de maga Bieber nem. Különböző pillanatokat mutatnak be, amikor együtt imádkoznak egy-egy fellépés előtt.

A filmben szerepel egy látogatás is, amelyet Bieber tett szülővárosában, miközben a turné kedvéért Kanadában tartózkodott. Lenézik, amiért régi barátaival való szórakozás közben tönkretette a hangját. Vonakodva beleegyezik egy szirakúzai fellépés elhalasztásába. Néhány napig nem beszélhet, és így felépül annyira, hogy a következő előadáson, az MSG-ben felléphessen.

Emellett néhány történetet és régi videót is tartalmaz Bieber gyermekkorából. Édesanyja nevelte fel, de anyai nevelőnagyapjához is nagyon különleges kapcsolat fűzte. Utóbbi még mindig meghatódottan mesél arról az időszakról, amikor Bieber és édesanyja Atlantába költöztek.

Szereplők[szerkesztés]

Médiakiadás[szerkesztés]

A Paramount Home Entertainment 2011. május 13-án jelentette meg a filmet DVD-n és Blu-rayen az Egyesült Államokban. A Paramount Home Entertainment a film házivideó-formátumban való megjelenésének népszerűsítése érdekében a Never Say Never Weekend (#NSNweekend) elnevezésű kampányt is meghirdette Bieber hivatalos Facebook- és Twitter-fiókjának felhasználásával, hogy a Never Say Never DVD-n és Blu-rayen való megjelenésének napjáig különféle party-ajándékokat lehessen kapni.[5]

Paródia[szerkesztés]

A Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással) című filmet az olyan zenei dokumentumfilmek paródiájának tekintik, mint például a Never Say Never. Feltűnik többek között Martin Sheen, Adam Levine, Mariah Carey, Snoop Dogg, Usher, Seal, Pink, “Weird Al” Yankovic, Ringo Starr és Justin Timberlake.[6][7]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Internet Movie Database (angol nyelven). (Hozzáférés: 2016. augusztus 20.)
  2. 'Justin Bieber: Never Say Never' Shows Highs, Lows Of Fame, Jay Sean Says. mtv.com, 2011. február 11. (Hozzáférés: 2011. február 11.)
  3. Music Concert Movies at the Box Office. Box Office Mojo . (Hozzáférés: 2013. augusztus 22.)
  4. Documentary Movies at the Box Office. Box Office Mojo . [2011. december 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. augusztus 22.)
  5. Tom Woodward: Paramount Home Entertainment has announced DVD and Blu-ray releases. DVD Active, 2011. március 31. (Hozzáférés: 2011. április 1.)
  6. Which Pop Stars, Exactly, Are Spoofed by Popstar? A Breakdown.. Slate Magazine , 2016. június 7.
  7. Movie review | 'Popstar: Never Stop Never Stopping': Music parody fails to hit high notes. The Columbus Dispatch , 2016. június 2.

További információk[szerkesztés]