Joyner Lucas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Joyner Lucas
Életrajzi adatok
Születési névGary Maurice Lucas, Jr.
BecenévFuture Joyner
ÁlnévJoyner Lucas
Született1988augusztus 17. (35 éves)
Worcester, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Származásamerikai
IskoláiSouth High Community School
Pályafutás
Műfajokhiphop
Aktív évek2007–
Kapcsolódó előadó(k)Boi-1da Chris Brown, Eminem, Mystikal, Tech N9ne, Too $hort
Hangszerének
Tevékenységzeneszerző, rapper, énekes, zenei producer, színész
KiadókDead Silence, Atlantic

Joyner Lucas weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Joyner Lucas témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Gary Maurice "Joyner" Lucas, Jr. (Worcester, 1988. augusztus 17. –), ismertebb nevén Joyner Lucas amerikai rapper, énekes, zenei producer, költő és szövegíró Worcesterből.

Lucas 2015-ben tett szert széles körben ismertségre és kritikai elismerésre, mikor kiadta a "Ross Cappichioni" című dalát. 2017-ben kiadta a negyedik mixtape-jét, amely az első volt egy nagyobb kiadónál. 2017. november 28-án kiadta az "I'm Not Racist" című zenéjét YouTubera, amely hamarost elterjedt, és gyűjtött be elismeréseket. Később jelölték is a Legjobb videóklippért járó Grammy Díjra a 61st Grammy Awards-on. Lucas korábban az Atlantic Recordhoz volt szerződve, míg 2018 decemberében be nem jelentette távozását.

Fiatalkora[szerkesztés]

Gary Maurice Lucas, Jr. 1988. augusztus 17-én született Worcesterben, Massachusetts-ben. Lucas 10 éves korában kezdett rappelni.

A worcesteri South High Community Schoolban tanult.

Karrier[szerkesztés]

Lucas először G-Storm néven rappelt. 2007-ben megváltoztatta a nevét Future Joynerre, és elkezdett dolgozni a nagybátyjával, Cyrus tha Great-tel, és csináltak egy "Film Skool Rejekts" nevű csoportot. Kiadták a Workprint: The Greatest Mixtape of All Time című mixtape-jüket ugyan ebben az évben. Lucas folytatta kiadását Future Joyner név alatt a "Listen 2 Me" nevű első mixtape-jét 2011-ben. Miután egy Future nevű rapper népszerűvé vált, elhagyta a Future nevet a nevéből, és Joyner Lucasként folytatta.

Lucas 2015. április 5-én kiadta az "Along Came Joyner" című mixtapejét. Ez a mixtape tartalmazta a kritikus által elismert "Ross Cappiochini" című zenét. A sikert követve részt vett a 2015 BET Hip-Hop Awards Cypheren.

2016. szeptember 21-én leszerződött az Atlantic Recordshoz. Az Atlantic Records-szal kiadta az "508-507-2209" című projektjét 2017. június 16-án. A mixtape 7. helyen végzett a Heatseeks Albumson, és tartalmazta az "I'm Sorry", "Ultrasound", "Winter Blues" című zenéket.

2017. november 28-án a YouTubera kirakta az "I'm Not Racist" című zenéjét, amely hamar el is terjedt. Egy nagyon vitatott zene, a fajokról és a társadalomról rappel benne, a faji viszonyokról egy fekete és egy fehér ember szeméből. 2018. február 28-án bejelentette közös projektjüket Chris Brownnal "Angels & Demons" néven, következő nap pedig kiadták a "Stranger Things" című zenéjüket. 2018. április elsején kiadta a "Frozen" című zenéjét, melyben a felelőtlen vezetés különböző fajtáiról rappel. Május másodikán ismét kiadtak egy zenét az "Angels & Demons" című albumról, az "I Don't Die"-t.

2018. július 31-én Lucas bejelentette, hogy az "I'm kinda a Big Deal" turnéját le kell mondania rekedtsége és gégegyulladása miatt Európában és Ausztráliában.

Lucas Eminem legújabb albumán készített egy közös zenét vele, a "Lucky You"-t. A zene 6. helyen végzett a Billboard Hot 100-on, és jelölték Grammy díjra is.

2018 október 12-én bejelentette, hogy október 17-én ki fog adni egy zenét az új projektjéből. Az "I Love" című zene úgy lett kiadva, mint a vezető zenéje az új stúdió albumának, az "ADHD"-nak. Az "ADHD" albuma 2020. március 27-én jelent meg. 2018 Októberétől az album megjelenéséig 9 dalt adott ki az albumról.

2020. augusztus 17-én, Lucas bejelentette az új EP-jét az Evolutiont, és hozzá egy megjelenési dátumot. Az EP végül 2020. október 23-án jelent meg. Az EP két dalt jelentett meg, a megjelenés előtt. Ezek a "Snitch" és a "Fall Slowly" Ashanti közreműködésével.

Magánélet[szerkesztés]

Lucasnak van egy gyermeke, aki gyakran megjelenik a zenéiben. Lucas nagyon privátan éli a napjait.

Díjak, és jelölések[szerkesztés]

Grammy Díjak[szerkesztés]

Joynert két Grammy díjra jelölték.

Év Díj Kategória Kijelölt munka Eredmény Ref.
2018 61st Grammy Awards A legjobb videóklippért járó díj Joyner Lucas Jelölve  
Év Díj Kategória Kijelölt munka Eredmény Ref.
2018 61st Grammy Awards A legjobb rap zenéért járó díj Joyner Lucas Jelölve