José García Carrión

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(José Garcia Carrion szócikkből átirányítva)
José García
Személyes adatok
Teljes névJosé Luis García Carrión
Születési dátum1937március 18. (87 éves)
Születési helyValencia,  Spanyolország
Egyéb foglalkozásigazgató
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
19761985I. Ligajátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19801985FIFA-tagjátékvezető
SablonWikidataSegítség

José Luis García Carrión (Valencia, 1937. március 18. –) spanyol nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Polgári foglalkozása: igazgató.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

A játékvezetői vizsgát 1960-ban tette le. A küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói tevékenységet is végzett. 1976-ban lett az I. Liga játékvezetője. A nemzeti játékvezetéstől 1985-ben vonult vissza. Első ligás mérkőzéseinek száma: 81.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Spanyol labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága (JB) terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 1980-tól tartotta nyilván bírói keretében. A FIFA JB központi nyelvei közül a spanyolt, az angolt és a franciát beszéli. Több nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzést vezetett, vagy működő társának partbíróként segített. A spanyol nemzetközi játékvezetők rangsorában, a világbajnokság-Európa-bajnokság sorrendjében többedmagával a 26. helyet foglalja el 1 találkozó szolgálatával. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől 1985-ben búcsúzott. Válogatott mérkőzéseinek száma: 4.

Labdarúgó-világbajnokság[szerkesztés]

A világbajnoki döntőhöz vezető úton Spanyolországba a XII., az 1982-es labdarúgó-világbajnokságra a FIFA JB tartalék bíróként, partbíróként alkalmazta. Három csoportmérkőzésen tevékenykedett, ebből egy alkalommal egyes számú besorolást kapott, játékvezetői sérülés esetén továbbvezethette volna a találkozót. Partjelzéseinek száma világbajnokságon: 3.

Labdarúgó-Európa-bajnokság[szerkesztés]

Az európai-labdarúgó torna döntőjéhez vezető úton Franciaországba a VII., az 1984-es labdarúgó-Európa-bajnokságra az UEFA JB játékvezetőként foglalkoztatta.

1984-es labdarúgó-Európa-bajnokság[szerkesztés]
Selejtező mérkőzés[szerkesztés]
Időpont Helyszín Mérkőzés típusa Mérkőzés Eredmény Nézők száma
1983. október 15. San Paolo Stadion, Nápoly előselejtező (5. csoport) OlaszországSvédország 0 : 3 60 086

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]