Jonathan Krantz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Jonathan Krantz tábornok szócikkből átirányítva)
Jonathan Krantz tábornok
A szökés-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseÜzenet Panamából (2x20)
Utolsó megjelenéseKilling Your Number (4x22)
MegszemélyesítőjeLeon Russom
Évadok2., 3., 4. Ennyi epizódban szerepelt = 26+2
SzinkronhangBolla Róbert, Áron László, Szersén Gyula
Jonathan Krantz tábornok adatai
Nemeférfi
Állapotameghalt (villamosszékben kivégezték)
Szerep2. évad: a CÉG tábornoka, vezetője 3. évad: a CÉG tábornoka, vezetője 4. évad: a CÉG vezetője, a Scylla birtokosa, később rab a Miami-Dade Börtön férfi részlegében

Jonathan Krantz tábornok az amerikai Szökés című sorozat egyik kitalált szereplője. Leon Russom alakítja. A második évadban láthatjuk először. A második és harmadik évadban csak egy-egy epizódban tűnik fel, míg a sorozat negyedik évadjában már főszereplővé válik. Rendkívül titokzatos ember. A CÉG főnöke, a nevét csak a negyedik évadban tudjuk meg.

Először a második évad vége felé láthatjuk , amikor Bill Kimnek, az egyik vezető ügynöknek utasításokat ad papíron. Nagyon ritkán szólal meg, eleinte leginkább papírra ír. Minden mozdulatát testőrök figyelik. Amikor rájön, hogy a testvérek Panamában vannak, odaküldi Kimet Lincoln likvidálására, ám az akció sikertelen, de Scofieldet elkapják és bezárják egy Sona nevű börtönbe, a Tábornok intézkedése alapján. Ezután akkor láthatjuk, mikor egy titkos katonai bázison fura dolgokról beszél egy emberével, amiből kikövetkeztethetjük, hogy azért került Michael a Sonába, hogy onnan is megszökjön-legalábbis ezt várják tőle.

Utána a harmadik évad nyolcadik epizódjában láthatjuk viszont, amikor is elrendeli a Tisztítótűz akciót, hogy Whistlert megszöktessék a Sonából, mivel Michaelnek még nem sikerült megszöktetnie. Az akció azonban nem sikerül. A negyedik évad eddigi összes részében szerepelt és a Scylla kártyaőreinek adott utasításokat, illetve Wyattnek, a CÉG új bérgyilkosának. A negyedik évad tizenegyedik részében, a Quiet Riotban kiderül, hogy Gretchen lányának ő az apja, valamint, hogy 63 éves.