Jonathan Knight

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jonathan Knight
Jonathan Knight 2011 (cropped).jpg
Életrajzi adatok
Születési név Jonathan Rasleigh Knight
Született 1968. november 29. (49 éves)
Worchester, Massachusetts, USA
Pályafutás
Műfajok pop rock
Aktív évek 1984–1994 (New Kids on the Block)
2008-napjaink (NKOTB)
Hangszer ének
Tevékenység
Kiadók

Jonathan Knight weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Jonathan Knight témájú médiaállományokat.

Jonathan Rasleigh Knight (1968. november 29.) amerikai énekes. Öccsével, Jordan Knighttal a New Kids on the Block (később NKOTB) nevű fiúegyüttes tagja. Az együttes tagja még Donnie Wahlberg (Mark Wahlberg testvére), Joey McIntyre és Danny Wood. Jonathan Knight az együttes legidősebb tagja, ő lépett ki először az együttesből 1994-ben.

Az együttes feloszlása utáni években ingatlanügynökként dolgozott a massachusettsi Essexben és ritkán vállalt szerepléseket, interjúkat. 2001-ben megjelent az Oprah-showban, ahol arról beszélt, hogy pánikrohamai voltak az együttesben töltött évek alatt, és még a feloszlás után is kezelés alatt állt.

Bár sosem nősült meg, az 1980-as években egy Tiffany Darwish nevű énekesnővel járt. A kapcsolat végül tönkrement, mivel nem tudták az időbeosztásukat összeegyeztetni. Tiffany elmondása szerint hozzáment volna Jonathanhez.

New Kids on the Block[szerkesztés]

Jonathan az 1990-es Grammy díjkiosztón

1984 és 1994 között Jonathan a többszörös díjnyertes New Kids on the Block nevű amerikai fiúbandának volt a tagja. Az együttes több mint 70 millió lemezt adott el, mielőtt 1994-ben Jonathan, a Face the Music turné alatt, kiszállásával az együttes feloszlott. Az együttes többi tagja folytatni szerette volna a turnét, úgy állítva be Jonathan hiányát, hogy egy lovasbalesetben megsérült, ehelyett végül bejelentették az együttes feloszlását.

2008 tavaszán Jonathan visszatért a zene világába, a New Kids on the Block újra egyesült. Az együttes 14 év után új dalokat írt a hetedik albumok, a The Block számára, amely 2008. szeptember 2-án jelent meg. A lemezbemutató turné 2008. szeptember 18-án kezdődött Kanadában. Az első kislemez az albumról a Summertime.

Hivatkozások[szerkesztés]