Jerry Mintz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Jerry Mintz az Alternative Education Resource Organization (AERO) igazgatója.

Jerry Mintz már több mint harminc éve az amerikai alternatív iskola mozgalom egyik fő hangadója. Tizenhét évig tanított állami iskolákban, és alternatív iskolákban töltött be vezetői szerepet. Ezen felül ő maga is alapított több alternatív iskolát és szervezetet; előadásaival bejárta a világot.

1989-ben megalapította az Alternative Education Resource Organization nevű szervezetet, melynek azóta is igazgatója. Jerry volt a National Coalition of Alternative Community Schools (NCACS) igazgatója, és alapító tagja az International Democratic Education Conference (IDEC)-nek.

Gyakran szerepel a közszolgálati televízióban és rádióműsorokban esszéi, kommentárjai, recenziói számos napilapban, folyóiratban és magazinban jelennek meg, mint például a New York Times, Newsday, Paths of Learning, Green Money Journal, Communities, Saturday Review, Holistic Education Review és a Creating Learning Communities című antológia.

Kiadványok[szerkesztés]

  • Handbook of Alternative Education (Az alternativ oktatás kézikönyve) Macmillan, 1994 /szerkesztő/
  • Almanac of Education Choices (Az oktatási lehetöségek Almanachja) Macmillan/Simon & Schuster, 1995 /szerkesztő/
  • No Homework and Recess All Day: How to Have Freedom and Democracy in education (Nincs házi feladat -Egész nap szünet – Hogyan lehet az oktatás demokratikus és szabad)
  • Democracy in Education AERO, 2003 /szerző/
  • Turning Points: 35 Visionaries in Education Tell Their Own Story AERO, 2010 /szerkesztő/