Jack és Jill (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jack és Jill
(Jack and Jill)
2011-es amerikai film
RendezőDennis Dugan
ProducerAdam Sandler
Todd Garner
Jack Giarraputo
Bettina Sofia Viviano
Műfaj
ForgatókönyvíróSteve Koren
Robert Smigel
Ben Zook
FőszerepbenAdam Sandler
Elodie Tougne
Katie Holmes
Al Pacino
Rohan Chand
Valerie Mahaffey
ZeneRupert Gregson-Williams
OperatőrDean Cundey
VágóTom Costain
Gyártás
Gyártó
OrszágUSA
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszín
Játékidő91 perc
Költségvetés79 millió dollár
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Columbia Pictures magyarország InterCom Zrt.
BemutatóUSA 2011. november 11.
magyar 2011. december 29.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel149,673,788 millió dollár
További információk
SablonWikidataSegítség

Jack és Jill 2011-ben bemutatott amerikai vígjáték Dennis Dugan rendezésében. A főbb szerepekben Adam Sandler, Katie Holmes, Al Pacino és Eugenio Derbez látható.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A film otthon készült videókkal kezdődik, melyek Jack-et és Jill-t mutatják, ahogyan felnőnek. Ahogy a videók mennek, úgy tűnik, hogy Jack az az ikertestvér, akit jobban megajándékoznak, Jill pedig folyton próbálja felhívni a figyelmét azáltal, hogy megüti őt, bántja a körülötte lévő lányokat stb. A film aztán egy felnőtt Jack-kel (Adam Sandler) folytatódik, a sikeres reklámvezetővel, aki Los Angelesben él gyönyörű feleségével, Erin-nel (Katie Holmes), és két gyerekükkel, Sofie-val és Gary-vel.

Jack hihetetlenül irritált Jill (ugyancsak Adam Sandler), a nővére ünnepi látogatása miatt, amiért hajnali 4-kor kell érte mennie. Egy sor problémát követve a repülőtértől a házig, Jack türelme hamar elfogy. Jill igénye és passzív-agresszivitása megőrjíti Jack-et, feje tetejére állítva az alapból nyugodt életét.

Jill kezdi tönkretenni a Hálaadási vacsorát azáltal, hogy hangosan beszél, hajléktalannak nevezi az egyik vendéget, és aztán elfut a ház közelében lévő erdőbe a kis háziállatával, Cockatoo-val. Jill elmondja, hogy van egy listája, ami azon dolgokat tartalmazza, amiket véghez akar vinni, mielőtt haza menne; részt akar venni egy játékbemutatón, el akar menni lovagolni, strandolni, és megtenni egy stúdiólátogatást. Elmondja, hogy van egy korlátlan jegye, és úgy dönt, hogy marad Hanukkah végéig. Mindeközben, Jack kliense azt akarja tőle, hogy szerezze meg Al Pacino-t és tegye bele egy Dunkin Donuts reklámba.

Jill kipróbálja az online randizást, de nem nagyon kap visszajelzéseket, amíg Jack nem pózol helyette, és meg nem változtatja az adatlapját, ami által Jill több mint 100 randiüzenetet kap. Amikor azonban randizik "kéjmester"-rel (Norm Macdonald), Jack elfut és elrejtőzik a fürdőszobában. Mivel bűnösnek érzi magát, elviszi Jill-t Lakers-höz, ahol feltehetőleg majd találkozik Al Pacino-val. Pacino belezúg Jill-be és megadja neki a telefonszámát egy hot dogon, mustárral és ketchuppal felírva. Jack reméli, hogy Jill elmegy még az új év estéje előtt, mert ő és a családja egy hajóútra mennek.

Jack összes barátja megrendez neki egy születésnapi bulit, kiterjesztve Jill-re is, hogy soha nem is tudták, hogy Jack-nek van egy testvére. Később, Pacino elviszi Jill-t a lakására, engedve neki, hogy kiválasszon egy tortát, de Jill, miután rájön, hogy Pacino le akarja fektetni és azt akarja, hogy a barátnője legyen, váratlanul távozik. A következő nap Jill elmegy addig, amíg a kertész, Felipe elviszi őt egy családi összejövetelre, hogy jól érezze magát. Jack nem akarja, hogy Jill egyedül legyen új év napján, így elhívja őt a hajókirándulásra, amit ő boldogan elfogad. Pacino és Jack üzletet kötnek, miszerint Pacino megcsinálja a reklámot, ha Jack elintéz neki egy randit Jill-el. Jack beöltözik Jill-nek, és randizik Pacino-val. Jill aztán elkezdi gyanítani, hogy Jack csak azért hívta meg őt a hajóútra, hogy összehozza őt Pacino-val, hogy ezáltal megcsinálhassa a Dunkin' Donuts reklámot vele. Jill aztán felhívja Jack-et, aki viszont Jill hangján válaszol, és ezután hallja Pacino-t a telefonban, ahogy megerősíti a sejtéseit, ekkor megsértve elhagyja a hajót. Ahogy Jack megtudja, hogy Pacino mennyire törődik Jill-lel, rájön, hogy igazából szereti a nővérét, és visszasiet a hajóhoz. Azonban ahogy megérkezik, megtudja, hogy Jill visszament Bronxba.

Jill elmegy egy étterembe az ikerpár elhunyt édesanyjának fényképével. Az étteremnél találkozik egy csoportnyi régi osztálytársával, Monica-val (David Spade) az élen, akik mindig kigúnyolták őt. Most megint elkezdik ócsárolni Jill-t, de aztán megérkezik Jack a családjával. Monica megtámadja Erin-t, de Jill megmenti őt. Aztán Pacino megérkezik a partiba, a La Macha férfijaként öltözve, és kinyilvánítja szerelmét Jill-nek, aki viszont elmondja neki, hogy ő egyszerűen nem az, akire ő vágyik. Végül, elmennek Jill házához, amit Felipe feldíszített, hogy bejelentse, szereti Jill-t. Jill nagyon boldog, hogy valaki szereti őt, és átöleli Felipe-t. A film a reklámmal fejeződik be, amiben Pacino szerepel, bemutatva egy új kávét – a Dunkaccino-t – egy rap dallal. A végén kiderül, hogy Pacino-nak egyáltalán nem tetszik a reklám, sőt utálja, és arra utasítja Jack-et, hogy semmisítse meg az összes másolatot, majd megfenyeget mindenkit, aki látta a reklámot.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Fő- és mellékszereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[1]
Adam Sandler Jack és Jill Sadelstein Csőre Gábor
Katie Holmes Erin Sadelstein Zsigmond Tamara
Al Pacino önmaga Reviczky Gábor
Eugenio Derbez Felipe Görög László
Tim Meadows Ted Jakab Csaba
Nick Swardson Todd Fesztbaum Béla
Allen Covert Otto, a hajléktalan Scherer Péter
Rohan Chand Gary Sadelstein Straub Norbert
Elodie Tougne Sofia Sadelstein Károlyi Lili
Geoff Pierson Carter Simmons Barbinek Péter
Valerie Mahaffey Bitsy Simmons Vándor Éva
Gad Elmaleh Xavier
Gary Valentine Dallas
Kristin Davis Delilah
Norm Macdonald Kéjmester Rosta Sándor
Dana Carvey bábjátékos
David Spade Monica Rajkai Zoltán

Cameoszerepek[szerkesztés]

Személy Szerep Megjegyzés
Dennis Dugan Henry a film rendezője
Santiago Segura Eduardo spanyol színész
Sadie Sandler fiatal Jill Sadelstein Adam Sandler lánya
Regis Philbin önmaga amerikai műsorvezető
Shaquille O’Neal önmaga magyar hangja Schneider Zoltán[1]
Lamar Odom önmaga amerikai kosárlabdázó
Michael Irvin önmaga sportkommentátor
Billy Blanks önmaga amerikai fitneszguru
Caitlyn Jenner önmaga amerikai televíziós személyiség
Johnny Depp önmaga
Drew Carey önmaga amerikai színész
Jared Fogle önmaga amerikai szóvivő
John McEnroe önmaga amerikai teniszező
Christie Brinkley önmaga amerikai színésznő, modell
Dan Patrick önmaga sportriporter
Bill Romanowski önmaga amerikai amerikaifutball-játékos
Vince Offer önmaga amerikai médiaszemélyiség

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b c Jack és Jill - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. április 8.)

További információk[szerkesztés]