Insura

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2017. február 1-jén indult útjára a https://www.insura.hu site mint a magyarországi biztosítási alkuszok közül az első, teljesen mobilnézetre is optimalizált biztosítás összehasonlító weboldal. A weboldal tulajdonosa a PBA Insura Zrt.

Története[szerkesztés]

Az Insura története az 1990-es évek elejére nyúlik vissza.

 • 1994-ben magyar magánszemélyek alapították a vállalkozás elődjét a Lombard Biztosításközvetítő Kft.-t. A cég a Lombard Lízing biztosításközvetítőjeként főként a retail (azaz kiskereskedelmi) gépjárműfinanszírozáshoz kapcsolódó biztosítási igényeket volt hivatott kielégíteni, de a lízingcsoport egyéb (pl. gépjárműflotta, teherautó, mezőgazdasági gép) finanszírozott eszközeit is biztosította a vendor hálózatán keresztül.
 • 1997-ben a vállalkozás a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) tagja lett.
 • 1998. nyarán elkészült a szegedi, majd még ugyan ebben az évben a győri diszpécserközpont is.
 • 1999-ben az első olyan biztosítási alkusz volt Magyarországon, mely ISO minősítéssel rendelkezett. Ekkor már saját fejlesztésű "offline" tarifálót használtak a munkatársai.
 • 2001-ben készült el online kalkulátora, belső használatra.
 • 2002-ben nevet és arculatot váltott: innentől kezdve a vállalkozás Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. néven ismert. Szlogenjük: "Ha minden kötél szakad"
 • 2003-ban már online technológiával működtette a vendor és alkusz partnerei számára kifejlesztett CASCO és KGFB kalkulátorát, melyet akkor a www.cascotarifa.hu url-en lehetett elérni.
 • 2005-ben 3 különböző üzletágat definiált, ezek voltak a vendor, alkusz, illetve finanszírozói üzletágak. A vendor az autókereskedőket, az alkusz a személyes értékesítőket foglalta magába. A finanszírozói üzletág - nevéből adódóan - finanszírozók biztosítási igényeit szolgálta ki.
 • A cég 2006-ban ismét arculatot váltott. Elindult a www.pba.hu weboldal, és az első online kampány is. Az új szlogen: PBA.hu - A biztosítók áruháza (a PBA név a Praeventio Biztosítási Alkusz szó rövidítése).
 • 2009-ben a Generali Biztosító és az Allianz is az Év Alkusza kitüntető címet adományozta a vállalkozásnak, melyet azóta többször is megkapott.
 • 2010-ben indították TeleSales üzletágukat.
 • 2012-ben a Lombard Lízing német tulajdonosai kezdeményezésére megszűnt a kapcsolat a két cég között.
 • 2013-ban a vállalkozás új működési modellt alakított ki, már nem függtek a Lombard Lízing támogatásától.
 • 2014-ben Kft-ből Zrt-vé alakult át a szervezet. Árbevétele meghaladta az 1 Mrd forintot
 • 2016-ban egy jelentős kutatást indítottak. Cél, hogy ügyfeleiket hatékonyabban, egyszerűbben és a legmodernebb technológia előnyeivel, ügyfélbarát módon tudják kiszolgálni. Ebben a kutatásban a MediaCom magyarországi divíziója mint kutató, stratégiai tanácsadó és médiavásárló vett részt. A kreatív munkákat a Kabooom kreatív ügynökség, a UX tervezést és a weboldal fejlesztését a Super11 Creative Zrt. végezte.
 • 2017. február 1-én elindult a minden elemében újragondolt, mobil eszközökön is tökéletes felhasználói élményt nyújtó biztosítás összehasonlító oldaluk a https://www.insura.hu . A weboldal indulásával együtt a vállalat új neve a PBA Insura Zrt-re változott. Szlogenjük: Insura | Biztosítás hipp-hopp! Az új szlogen tükrözi a dinamikusságot, frissességet, felhasználói élményt és a weboldal használhatóságát, a gyorsaságot is. Logojukban szerepet kapott egy stilizált kenguru is, mely utal a biztonságra és a pénzügyekre is. Mottó: "Azért dolgozunk, hogy minél többen megélhessék a hétköznapok örömeit, biztonságban tudva mindazt, ami számukra igazán fontos"

Biztosítói kapcsolatok[szerkesztés]

Az Insura a magyarországi, vagy magyarországi telephellyel rendelkező biztosítók nagy részének kiemelt partnere. Forgalmazza az Aegon, Allianz, Cig Pannónia, Colonnade, DAS, EUB, Generali, Genertel, Groupama, K&H, KÖBE, Posta Biztosító, Mapfre, Metlife, Signal iDuna, Union, Uniqa, Waberer biztosító termékeit.

Az Insura.hu-n értékesített biztosítási termékek[szerkesztés]

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás: KGFB kötelező minden gépjármű vásárlásnál (tulajdonosváltásnál), legyen az személy-, kisteher (< 3,5 T) autó, segédmotor, motor, utánfutó, lassú jármű, lakókocsi stb.

Utasbiztosítás: UTASBIZTOSÍTÁS amit minden külföldi utazáshoz érdemes megkötni. A bankkártyához kapcsolódó biztosításokhoz képest számos előnnyel rendelkezik, sok esetben lényegesen magasabb térítési értékekkel, poggyászbiztosítással, kórházi térítéssel, ami külföldi utazásoknál elengedhetetlen kiegészítő.

Casco biztosítás: CASCO napjainkban a kisebb értékű, vagy idősebb gépjárművekre is érdemes casco-t kötni. Léteznek csak lopásra térítő biztosítások, vagy totálkár esetén fizető termékek is. Ezek éves díja akár 5-10.000 ft környékén is megállhat.

Lakásbiztosítás: OTTHON BIZTOSÍTÁS legnagyobb vagyontárgyunk az otthonunk. Érdemes időszakonként ellenőrizni, hogy teljeskörűen biztosítottuk-e. Ehhez kiváló lehetőség egy online eszköz használata.

Életbiztosítások: ÉLETBIZTOSÍTÁSOK

Gépjármű asszisztencia: ASSZISZTENCIA bárkivel előfordulhat egy váratlan lerobbanás. Az asszisztencia ezekre az esetekre nyújt megoldást: elszállíthatja a gépjárművet a legközelebbi szervizbe, térítheti egy csereautó költségeit, szállást biztosíthat a javítás idejére. Mindezt akár 8.000 Ft éves díjért (csak belföldön. Európai használat esetén 12.000 Ft), ami egy bérautó alig 1-2 napos díja.

Szélvédőkár biztosítás: SZÉLVÉDŐKÁR BIZTOSÍTÁS Nem mindig tudjuk más terhére kifizettetni a szélvédő cseréjét vagy javítását. Mit tehetünk, ha nincs károkozó? Néhány ezer forintért bebiztosíthatjuk magunkat és pénztárcánkat.

Vadkár biztosítás: VADKÁR BIZTOSÍTÁS a név önmagáért beszél: lakott területektől távol gyakori lehet, hogy vadállatok csapásai keresztezik utunkat, a vadak pedig nem néznek körül az úttestre lépés előtt. Komoly károk javítási költségein enyhíthetünk, ha előre gondolkodunk.

Források[szerkesztés]

Kreatív: Kínos pillanatokkal kampányol az új márka

Insura.hu: A cégről

Videók: