Ingolf Lück

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ingolf Lück
Ingolf Lueck by Stuart Mentiply.jpg
Született 1958április 26. (60 éves)
Bielefeld,  NSZK
Állampolgársága német
Foglalkozása színész, humorista és műsorvezető

Ingolf Lück (Bielefeld, 1958. április 26. –) német színész, humorista és műsorvezető.

Élete[szerkesztés]

Lück az érettségit követően német nyelvet, filozófiát és pedagógiát tanult az egyetemen. Emellett több különböző színésztársulat tagja is volt.

Színházi szereplései során figyeltek fel rá, így 1985-től saját zenés videó-műsort kapott az ARD nevű közszolgálati csatornán Formel Eins címmel, amelyet azonban csak néhány hónapig vezetett. Ezt követően különböző televíziós produkciókban kapott szerepet, például a Lücks Sketchsalat, a Pack die Zahnbürste ein és a Pssst! címűben. Ez utóbbiban együtt volt látható Harald Schmidt-tel.

Az igazi áttörést 1996-ban a Die Wochenshow című műsor hozta meg neki, amely vicces hírműsor formájában heti rendszerességgel futott a SAT 1 nevű kereskedelmi csatornán 1996 és 2002 között. Műsorbeli partnerei többek között Bastian Pastewka és Anke Engelke voltak. A műsorban Lück volt a vezető bemondó, aki a műsort vezette, de számos bejátszásban is szerepet vállalt.

A nagy sikerű produkciót követően több, mérsékelt nézettségi mutatókat hozó műsorokban volt látható a ProSieben nevű csatornán: Die 100…, FreiSpruch - Die Comedy-Jury és Das Büro. Jelenleg a Darf man das? című vicces bírósági műsort vezeti a kabel eins csatornán.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]