Imihet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Imihet
Imikhet, Meh, Mekh
előd
egyiptomi fáraó
utód
Unegbu?

Uralkodásai. e. 3000 körül
Nomen
m
X

Mḫ

Imihet vagy Meh az ókori Egyiptom protodinasztikus korának királya volt, aki a Nílus deltavidékén uralkodott a 0. dinasztiával egy időben. Neve a palermói kő királylistáján és néhány alsó-egyiptomi feliraton szerepel. Uralkodásával összefüggő tárgyi lelet eddig nem került elő. Neve többféleképp olvasható, az jmj.ḫt olvasat jelentése Ludwig David Morenz szerint „az istenek tartóoszlopa”.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Imichet című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Mekh című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]


Előző uralkodó:
Unegbu?
Egyiptom uralkodója
i. e. 31. század
I. dinasztia
A fáraók kettős koronája
Következő uralkodó:
  • ókor Ókorportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap