Iikubo Haruna

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Iikubo Haruna
Életrajzi adatok
Született1994. november 7. (29 éves)
Tokió
Pályafutás
Műfajokpopzene, j-pop
EgyüttesMorning Musume
HangszerÉnekhang
Tevékenységénekes
színész
modell
táncos
divatmodell
KiadókZetima

Iikubo Haruna weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Iikubo Haruna témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Iikubo Haruna (飯窪春菜; Tokió, 1994. november 7. –) japán modell, színésznő és énekesnő, a Morning Musume tizedik generációjának tagja, valamint a DIY♡ tagja.

Élete[szerkesztés]

2009-2011[szerkesztés]

2009-ben a Love Berry divat magazin exkluzív meghallgatásán különdíjat nyert. Modellként először a magazin júniusi számában jelent meg. A júliusi szám óta Haruna a Dan Hau (壇はう) művésznevet vette fel. A magazin 2011-es februári számában „graduált” a Love Berryből (kilépett a projektből). Iikubo Harunát választották ki a Morning Musume 10. generációs meghallgatásán, hogy szeptember 29-én csatlakozzon a csoporthoz Isida Ajumival, Szató Maszakival, valamit a korábbi Hello! Pro Kenshuusei taggal, Kudó Harukaval együtt. A 10. generáció hivatalos bemutatására ugyanazon a napon került sor, amikor a “Morning Musume Concert Tour 2011 Aki Ai Believe ~Takahashi Ai Graduation Memory Special~” koncerten bemutatták őket új tagokként, és a “Tomo” című dal előadásában is részt vettek. A végén a “Namidacchi” című dalban is részt vettek.

2012[szerkesztés]

Április 18-án bejelentették, hogy Tanaka Reina és a 9. és 10. generáció tagjai szerepelni fognak egy új színdarabban, melynek címe Stacey’s Shoujo Saisatsu Kageki. A musical június 6-12 között futott. Május 13-án bejelentették, hogy a Morning Musume 9. és 10. generációja, valamint a S/mileage 2. generációja eventet fognak tartani, amire a Jokohama Blitzben június 15-én, 18-án és 20-án kerül sor, Mosuma FC Event ~Gachi☆Kira~ címmel. Július 20-án bejelentették, hogy Harunát, Jadzsima Maimit, Tokunaga Csinamit, Nacujaki Mijabit és Nakadzsima Szakit választották ki arra, hogy egy új unitot, a DIY♡-t alkossák. Július 27-én bejelentették, hogy Haruna meg fogja változtatni a Morning Musumén belüli színét. Az új színe a méz sárga lett, ez július 30-án, egy Ustream műsorban derült ki.

2013[szerkesztés]

Áprilistól kezdve Micui Aika helyett Haruna lett a “Young Town” rádióműsor egy új házigazdája. Május 21-én, Tanaka Reina graduáló koncertjén Reina kinevezte Fukumura Mizukit és Iikubo Harunát a Morning Musume sub-leadereivé.

Filmográfia[szerkesztés]

Filmek[szerkesztés]

  • Inu to Anata no Monogatari: Inu no Eiga (犬とあなたの物語 いぬのえいが) (2011)

TV drámák[szerkesztés]

  • Glass no Kiba (ガラスの牙) (2010)
  • Sūgaku Joshi Gakuen (2012)

TV show[szerkesztés]

  • Hello Pro! Time (ハロプロ!TIME) (2011 – 2012)
  • Hello! SATOYAMA Life (ハロー!SATOYAMAライフ) (2012 – 2013)
  • The Girls Live (2014)

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]