Időutazók

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Időutazók
Így jártam anyátokkal
8. évad, 20. epizód
Eredeti cím The Time Travelers
Író Carter Bays
Craig Thomas
Rendező Pamela Fryman
Első sugárzás 2013. március 25. (eredetileg)
2013. november 4. (magyarul)
Kronológia
Előző Az erőd
Következő Romeward Bound
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

Az Időutazók az Így jártam anyátokkal című televíziós sorozat nyolcadik évadjának huszadik része. Eredetileg 2013. március 25-én mutatták be.

Magyarországon a sorban előtte lévő három epizóddal együtt mutatták be 2013. november 4-én 21:30-kor a Comedy Centralon magyar szinkronnal.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A McLaren's-ben Barney meghívja Tedet a Robotok és emberek legendáira, de Ted nem tudja eldönteni elmenjen-e. Barney megidézi a jövőbeli Barney-t és Tedet, húsz évvel későbbről, hogy meggyőzzék, jó ötlet lenne elmenni rá, és azt mondják, nem fogja megbánni. Amikor jelen Ted már indulna a pankrációra, megjelenik a húsz órával későbbi Ted, aki elmondja, hogy másnaposság fogja gyötörni, meg fog sérülni, és hányni is fog. Ekkor érkezik meg húsz perccel későbbi Barney, aki elég ideig visszatartja jelen Tedet, amíg meg nem érkezik a bárba a "Ruci-maca", a Tök jó című epizódból. Ted felkészül, hogy beszélni fog vele, de megállítják a lány jövőbeli változatai - két kimenetel szerint: az egyik szerint a lány megőrjíti majd Tedet ezért szakítanak, a másik szerint pedig Ted őrjíti majd meg a lányt és ezért fognak szakítani. A jövőbeli változatok emlékeztetik rá Tedet, hogy minden eddigi kapcsolata hasonlóan végződött, ezért hagyja elmenni a lányt.

Eközben Marshall feltalál egy cocktail italt, amelyet elnevez Minnesota Tsunaminak, és rendel egyet a bárban. Lesokkolja, mikor Carl, a bárpultos Robin Scherbatsky-ként nevezi azt - az italt Robin után nevezték el, amiért ő ivott belőle a legtöbbet. Marshall táncpárbajra hívná Robint, de Lily visszatartja őt. Bosszúból Marshall a férfi mosdó falára írja Robin számát, majd ezek után Robin azt állítja, felírta Marshall számát a női mosdóba. Miután Marshall gátlásai leküzdése után bemegy a mosdóba, kiderül, hogy Robin csak megviccelte őt, hogy bemenjen oda. Végül Lily hagyja, hogy Marshall kiálljon egy táncpárbajban Robin ellen.

Ted visszaül Barney mellé, aki elmondja, hogy mindez igazából öt évvel ezelőtt történt, és igazából Ted egyedül ül a bárban; barátai túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy eljöjjenek vele a Robotok és emberek visszatérnek-re. Ted így egyedül indul el a pankrációra. Jövőbeli Ted ekkor azt mondja, hogyha újraélhetné azt az estét, ahelyett, hogy elment volna a pankrációra, inkább elment volna a lakására, meglátogatta volna a barátait, de mindenekelőtt, "anyátokat"(aki éppen akkor a közelben lakott). Jövőbeli Ted elképzeli magát, ahogy keresztül rohan az utcákon, mielőtt bekopog az anya lakásának ajtaján. Ted bemutatkozna, elmondaná mennyire szereti őt, és hogy ugyan csak 45 nap múlva találkoznának, ő mindent megadna, hogy azt az időt is vele tölthesse el.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Kulturális utalások[szerkesztés]

  • Marshall azt, hogy Robin ellopja előle azt, amit ő talált fel, Mark Zuckerberg és a Winklevoss ikrek esetéhez hasonlítja, akik a Facebook eredeti ötletét adhatták.

Zene[szerkesztés]

  • "You're all alone" - John Swihart
  • "The Longest Time" – Billy Joel (a jövőbeli és jelen Tedek és Barney-k által).

Barney blogja[szerkesztés]

Barney rajongói kérdésekre válaszol - közülük az egyik Tedtől érkezett.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Barney's Blog: Uncle Barney's Mail Sack – How I Met Your Mother. CBS.com. (Hozzáférés: 2013. március 28.)