Időlovasok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Időlovasok
(별나라 삼총사)
1979-es dél-koreai film

Időlovasok.png
Rendező Im Dzsonggju (임정규)
Műfaj sci-fi kaland
Forgatókönyvíró Csi Szanghak (지상학)
Gyártás
Gyártó Sunwoo Entertainment
Ország Dél-Korea
Nyelv koreai
Játékidő 72 perc
Képarány 1,33:1
Forgalmazás
Bemutató1979. július 21.
Kronológia
Kapcsolódó film Samchongsa: Time Machine 001
További információk

Az Időlovasok (hangul: 별나라 삼총사Pjolnara szamcshongszaRRByeolnara Samchongsa?), angol címén The Starland Trio, Space Three Musketeers vagy Space of 3 Musketeers) 1979-ben bemutatott dél-koreai animációs sci-fi kalandfilm. A Sunwoo Entertainment gyártásában készült, Im Dzsonggju rendezésében, Csi Szanghak forgatókönyve alapján.

Bemutatója 1979. július 21-én volt Dél-Koreában.

A film három fiúról szól, akiktől nem messze egy űrhajó zuhan le. Az utasai a Gyerekek bolygójáról érkeztek és a segítségüket kérik, mivel megtámadta őket a gonosz Denevér Banda.

A film Magyarországon is bemutatásra került, de csak hangalámondással.

Cselekmény[szerkesztés]

A film három fiúról szól, akik a nyári szünidőben távcsővel kémlelik az esti égboltot. Váratlanul egy űrhajó zuhan le tőlük nem messze. Az utasai a Gyerekek bolygójáról érkeztek, köztük a bolygó hercegnője, és a segítségüket kérik, mivel megtámadta őket a gonosz Denevér Banda, ezért zuhantak le. A gyerekek vállalják a feladatot és sikeresen visszajutnak a Gyerekek bolygójára. Hamarosan azonban megjelenik a Denevér Banda és elrabolják a hercegnőt, majd a bolygó behódolását követelik. A király, látva a gyerekek elszántságát, rájuk bízza unokájának kiszabadítását, ezt teljesítve juthatnak csak vissza Földre.

Elemzés[szerkesztés]

A Cine 21 magazin szerint a film az 1970-es évek végén egyedi karaktereivel és történetével hívta fel magára a gyerekek figyelmét. A film inkább fantasy mint sci-fi, de ötvözi a nyugati animációs technikákat, a nyugati és keleti meseelemeket is.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 별나라 삼총사 (koreai nyelven). Cine21. (Hozzáférés: 2020. november 20.)

További információk[szerkesztés]