I Szunsin híd

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
I Szunsin híd
Yi Sun-sin Bridge in construction1.jpg
Elhelyezkedése Joszu, Dél-Csolla,  Dél-Korea
Áthidalt akadály Koreai-szoros, Kvangjang öböl
Szerkezettípus függőhíd
Funkció közúti híd
Legnagyobb támaszköz1545 m
Teljes hosszúsága2260 m
Szélesség29 m
Magasság(tengertől mérten) 80 m
Sávok száma 2x2 sávos közút
Tervező Jooshin Engineering Corporation
Építés kezdete 2007. október
Átadás ideje 2012. május 10.
Elhelyezkedése
I Szunsin (Lee Sun-sin) híd (Dél-Korea)
I Szunsin (Lee Sun-sin) híd
I Szunsin híd
Pozíció Dél-Korea térképén
é. sz. 34° 54′ 37″, k. h. 127° 42′ 12″Koordináták: é. sz. 34° 54′ 37″, k. h. 127° 42′ 12″
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz I Szunsin híd témájú médiaállományokat.

Az I Szunsin híd (hangul: 이순신대교I Szunsin tegjolatin betűkkelLee Sun-sin daegyo?) 2012. május 10-én átadott függőhíd Dél-Koreában. A híd építését a Joszu városban megtartott EXPO 2012 indokolta és az ipari területek feltárását könnyíti meg. Az 1545 m-es fesztávolságával a negyedik leghosszabb függőhíd a világon. A híd teljes nyílása 2260 m hosszú. A szerkezetet tartó 272,7 m-es pilon oszlopai a legmagasabbak a világon. Az úttest 29 m széles és négy sávos autóutat hordoz.

Története[szerkesztés]

Eredetileg Kvangjang névre keresztelt létesítmény Joszu várostól északra lévő ipari komplexumot köti össze a Kvangjanggal a Mo-szigeten keresztül. A legnagyobb fesztávolsága megegyezik I Szunsin koreai nemzeti hős 1545-ös születési évével, aki hét tengeri csatát nyert a japánokkal szemben.

A híd keresztezi a Kvangjang öböl bejáratát, amely része a Koreai-szorosnak. A híd északi végén található a világ legnagyobb acélgyára, amelyet a világ 5. legnagyobb acélgyártója, a POSCO vállalat működtet. A déli végén egy nagy kőolaj-finomító található.

A hidat a Yooshin Engineering Corporation tervezte és a koreai Daelim Industrial építette. Az építkezés 2007 októberében kezdődött. Annak érdekében, hogy a teljes híd az Expo 2012-re elkészüljön, a betonpilonok készítéséhez csúszózsalut használtak. A zsaluzási technológiát az osztrák Gleitbau Salzburg cégtől vették át, így mindössze 4 hónap alatt felépülhettek a pilonok.[1] A híd döntős volt a Kiváló Műszaki Szerkezetek Díjának (English language.svg Outstanding Structure Award 2013) odaítélése során 2013-ban.[2]

Szerkezete[szerkesztés]

A függőhidat H alakú kettő darab vasbeton pilonok tartja, amelyek legfeljebb 5.5 fokos szögben, kúp formában szűkülnek felfelé. A vasalást tartó fal vastagság legfeljebb 1,5 m. A megerősítés két szerelt rétegben történt és a függőleges vasalás akár 32 mm-t is eléri. A cölöpalapra kapcsolódó alaptömb mélysége 31 m, a felszínen 21 m. A pilonlábak 164  és 255 m magasságban kaptak rácsos keresztmerevítést. A csúszózsalukkal 24 órás munkavégzés történt és csak a tenger feletti 80, illetve 180 m-es magasságban tartottak technikai szünetet, ami a kivitelezéshez szükséges tartó-emelő szerkezetek áttelepítését szolgálta. A kivitelezés alatt 120 km/h órás széllökésekre is felkészültek, ugyanis nyáron a pusztító tájfun gondot okozhatott volna.[3]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz I Szunsin híd témájú médiaállományokat.

Források[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Yi Sun-sin Brücke című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.
  1. Yi Sun-Sin Brücke, Yeosu, Korea – viertgrößte Hängebrücke der Welt. IABSE.org. (Hozzáférés ideje: 2014. február 24.)  
  2. Yi Sun-sin Bridge, Gwangyan, South Korea (Outstanding Structure Award 2013 - Finalist). IABSE.org. (Hozzáférés ideje: 2014. február 24.)  
  3. structurae.de. Yi Sun-Sin Brücke, Yeosu, Korea – viertgrößte Hängebrücke der Welt. structurae.de. (Hozzáférés ideje: 2014. február 24.)