ID Investigation Discovery

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
ID Investigation Discovery
Logo id.png
Adatok
Indulás
Megszűnés 2016. január (Magyarország) (Korábban)
Társaság Discovery Communications, LLC
Tulajdonos Discovery Communications, LLC
Nézettség0,63% (2018)[2]
Ország Amerikai Egyesült Államok
Vételi terület 44,6% (2018)[1]
Székhely Silver Spring, Maryland
Társadók Discovery Channel, Discovery Science, Animal Planet, TLC, Discovery World, Discovery Turbo Xtra, Eurosport, HGTV
Vétel
Földi sugárzás
Hello Digital
Műholdas vétel
Telekom69. programhely
UPC Direct45. programhely
Kábeles vétel
UPC215. programhely
Vidanet
Telekom
IPTV
Telekom69. programhely
Hivatalos oldal

Az ID Investigation Discovery az amerikai Discovery Communications egyik tematikus, bűnügyekkel foglalkozó csatornája, melyet Magyarországon is sugároztak kábeltévés hálózaton. 2017. november 1-től az ID Xtra-t átnevezték ID-re.[3] Csatornahangja a Super TV2 új hangja, Schmidt Andrea.

A csatorna reklámidejét az Atmedia értékesíti.

A csatorna[szerkesztés]

A csatorna nevét nyomozócsatornának lehetne fordítani. Az investigation nyomozást, vizsgálatot jelent, a discovery szó jelentése felfedezés, de a csatorna nevében az üzemeltető anyavállalatra vonatkozik az utalás. A név előtti ID rövidítés magát az Investigation Discovery-t rövidíti.[4]

A csatorna az Egyesült Államokban 2008. január 27-én indult,[5] Magyarországon 2009. április 6.[6] óta található kábeltévés szolgáltatók kínálatában. Az ID Investigation Discovery a hét minden napján 24 órában sugároz. Magyarországi reklámértékesítése a TLC-hez hasonlóan, 2015. január 26-án indult.

Az ID Investigation Discovery fogható az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, a Csehországban, Szlovákiában, Görögországban és Törökországban.

Műsorai[szerkesztés]

A csatorna törvényszéki és bűnügyekkel, a nyomozások szakmai-tudományos hátterével foglalkozik,[7] mellyel elsősorban a 25-54 év közötti, bűnügyek iránt érdeklődő női közönséget igyekszik megszólítani. A Discovery Networks EMEA által végzett kutatás szerint a valós eseteket feldolgozó törvényszéki és nyomozati műsorok az európai közönség körében a legnépszerűbbek közé tartoznak: minden második (48%) felnőtt néző érdeklődik irántuk.

  • 911 - Kérem segítsenek! bajbajutott emberek valós, rögzített segélyhívásai
  • Murder Shift - Gyilkosság váltott műszakban: amerikai gyilkossági nyomozók munkája
  • Sorozatgyilkosok - Az elmúlt 20 év legismertebb sorozatgyilkosságai

Megszűnés és újraindulás Magyarországon[szerkesztés]

Magyarországon 2016 januárjában befejezte működését, amikor elindult a Discovery Turbo Xtra nevű férfias adó, amely az azóta szintén megszűnt Discovery World helyét vette át azoknál a szolgáltatóknál, ahova bekerült. Az Investigation Discovery csatorna megszűnését már néhány jel megjósolta korábban, amikor egyes szolgáltatók a csatornát lecserélték az ID Xtra-ra.

2017 október 31-én azonban megszűnt az ID Xtra, és helyén újraindult az ID.

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]