Huszf megye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Huszf megye
Ország Irán
SzékhelyeKhusf
TartományDél-Horászán tartomány
Kerületek
  • Central District
  • Jolgeh-e Mazhan District
IdőzónaUTC+03:30
Elhelyezkedése
Huszf megye (Irán)
Huszf megye
Huszf megye
Pozíció Irán térképén
é. sz. 32° 11′, k. h. 58° 46′Koordináták: é. sz. 32° 11′, k. h. 58° 46′
A Wikimédia Commons tartalmaz Huszf megye témájú médiaállományokat.
Dél-horászán tartomány megyéinek elhelyezkedése

Huszf megye (perzsa nyelven: شهرستان خوسف) Irán Dél-Horászán tartományának déli elhelyezkedésű megyéje az ország keleti részén. Keleten Szarbise megye és Nehbandán megye, délnyugaton a Jazd tartományban lévő Ardakán megye határolja, nyugatról Tabasz megyével, északról Szaráján és Birdzsand megyével határos. Székhelye a 3 000 fős Huszf városa. Összesen két város tartozik a megyéhez: Huszf, a megye székhelye, illetve Mohammadsahr. A megye lakossága 24 922 fő.[1] A megye két kerületet foglal magába, amely a Központi kerület és Dzsolge-je Mázsán kerület.

Népesség[szerkesztés]

2016
27 600

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Census of the Islamic Republic of Iran, 1385 (2006) (angol nyelven) (Excel). Iráni Iszlám Köztársaság. [2011. november 11-i dátummal az eredetiből archiválva].

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Khusf County című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.