Huawei Ascend Y210 0100

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Huawei Ascend Y210 0100

A Huawei Ascend Y210 egy 2013 májusában bemutatott alapszintű okostelefon, amelyet a Huawei gyárt. 3.5 inches TFT-LCD kijelzője van 240*320 képponttal.2 megapixeles fixfókuszos kamerája van.

Külső[szerkesztés]

Az első találkozás után az aránytalan szó ugrott be a Huawei újdonságáról, a kijelző alatt és felett található káva túl nagy (felül 19, alul 22 milliméter), ami leginkább a viszonylag kis méretű megjelenítő mellett lehet zavaró. Kézben tartva már nincs probléma, a telefon egy kézzel is kényelmesen vezérelhető. A 117 x 62 milliméteres alapterület mellé 12,4 milliméteres magasság társul, ami érezhető is a mobilon, az Ascend Y210 kissé vaskosra sikeredett. A tömeg 120 gramm, ami viszont teljesen rendben van, a zsebet egyáltalán nem húzza. Bár a hátlapot alkotó műanyag puha tapintású, erősebben szorongatva recsegést hallhatunk a fedlap felől, ami nem tesz jót a minőségérzetnek.

Az előlap érdekessége az alsó perem, melyet néhány milliméter erejéig lecsaptak a formatervezők, kissé lépcsős megjelenést kölcsönözve ezzel a mobilnak. Legfelül a hangszóró látható, alatta egy Huawei felirat olvasható, tőle balra egy állapotjelző LED pihen. A kijelző 3,5 hüvelykes képátlóval és 320 x 480 képpontos felbontással rendelkezik, ami körülbelül 165 ppi pixelsűrűséget eredményez, azaz a képpontokat szabad szemmel is lehet látni. A technológiát tekintve egy mezei TFT-LCD panellel van dolgunk, melynek minősége közepes: korrekt fényerő, kissé mosott színek és kicsi betekintési szögek jellemzik. Az érintéseket kapacitív módon érzékeli, egyszerre legfeljebb két pontot tud figyelembe venni. A képernyő alatt három gomb (visszafőképernyő és beállítások) kapott helyet, melyek szintén kapacitív technológiával operálnak.

A telefon hátlapja roppant egyszerű, az egyedüli díszítőelem szerepét egy ezüst Huawei logó és felirat vállalta magára. A kötelező hátlapi kamera felül középen kapott helyet, alul a külső hangszóró kacsint vissza. Utóbbi az átlagos mobilok szintjét hozza, közepes hangerő jellemzi; telefonbeszélgetések kihangosítására ideális, zenehallgatásra kevésbé.

A telefon oldalán a szokásos interfészek és gombok kaptak helyet. A microUSB-aljzat baloldalt árválkodik egymagában, a hangerőszabályozó a jobboldalra került. A 3,5 milliméteres kimenet felül, a bal fertályon található, tőle jobbra a ki- és bekapcsoló gombra bukkanhatunk, mely a képernyő lezárására és feloldására is használható.