Hitman: Contracts

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hitman: Contracts
FejlesztőIO Interactive
KiadóEidos Interactive
ZeneszerzőJesper Kyd
SorozatHitman
MotorGlacier
PlatformokMicrosoft Windows
PlayStation 2
Xbox
Kiadási dátumÉszak-Amerika 2004. április 21.
Európa 2004. április 30.
Japán 2004. október 14.
Verzió1.74
MűfajTPS, FPS, akció
Játékmódokegyjátékos
Korhatár16+
AdathordozóOptikai lemez, online letöltés
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Microsoft Windows
Intel Pentium III 800 MHz
256 MB RAM
2 GB szabad hely
32 MB DirectX 9 b-s videókártya
A Hitman: Contracts weboldala
SablonWikidataSegítség

A Hitman: Contracts egy számítógépes akciójáték, a Hitman-sorozat harmadik része. Fejlesztője a dán IO Interactive, kiadója pedig az Eidos. A játék 2004-ben jelent meg. Úgy vélik, hogy a sötét és nyomasztó hangja miatt ez a rész a sorozat legsötétebb és legerőszakosabb játéka.

Játékmenet[szerkesztés]

A Hitman 3 küldetés-alapú játék. Minden egyes pályán a főhős, a 47-es ügynök névre hallgató bérgyilkos megkapja a feladatokat, melyeket teljesítenie kell. Legtöbbször egy-egy célszemélyt kell likvidálni. A végrehajtás módját a játékos döntheti el. Akár lopakodva, észrevétlenül, vagy éppen sűrű fegyverhasználattal, vérfürdőt rendezve.

A 47-es ügynök továbbra is képes, hogy a likvidált személyek öltözékét magára öltse, ezáltal bejutást nyerjen olyan helyekre, ahová egyébként nem tudna. A jól ismert gyanúmérő kijelző is megmaradt ebben az epizódban is.

Minden küldetés végén a játékos láthatja teljesítményét. A felesleges öldöklést és az ártatlanok megölését negatív pontokkal, míg az észrevétlenebb megoldásokért bónuszokat ad.

A Hitman világához megfelelő zene is dukál: a Jesper Kyd által készített muzsika egyfajta hangulatot ad a játéknak, csakúgy, mint a hanghatások. Változik a dallam az akciónál, ha észrevesznek, vagy ha bujkálunk.

Történet[szerkesztés]

A játék kezdetekor egy TV-n keresztül láthatjuk egy pisztoly működési elvét, majd az elsülése után megjelenik 47-es egy lőtt sebbel az oldalán. A sötét folyosón át betántorog a szobájába majd összeesik és elkezdenek leperegni előtte az korábbi gyilkosságok fordított időrendben, kezdve az első rész befejezésével vagyis Dr. Ort-Meyer meggyilkolásával. A történetben többek közt az eredeti játék küldetéseit játszhatjuk újra. A grafikákat, térképeket és mesterséges intelligenciát javították és módosították. Érdekesség, hogy a visszaemlékezett küldetések elején majdnem mindig esik az eső. A játékban eljuthatunk Romániába, Kamcsatkába, az Egyesült Királyságba, Rotterdamba, Budapestre, Hongkongba, és végül Párizsba is.

Míg 47-es szenved váratlanul megérkezik egy az Ügynökség által küldött orvos aki kezelésbe veszi a "pácienst, majd elmenekül mikor észreveszi a GIGN tiszteket a szálloda körül (A GIGN a National Gendarmerie Intervention Group rövidítése és az országos francia csendőrséget takarja). A játék végére emberünk visszanyeri emlékezetét. Később kiderül, hogy felbérelték, Richard Delahunt egy híres tenor megölésére az operaházban (ez az esemény, később a Hitman: Blood Money fejezetben látható). 47-est még Albert Fournier felügyelő megölésére is megbízták aki Delahunt barátja. Ez a rendőr elküld egy csapatot 47-es elfogására miután felfedezték búvóhelyét.

47-es felméri a helyzetet és végez a felügyelővel majd sikeresen elmenekül a helyszínről. Repülőre szállva elhagyja az országot. Diana az Ügynökség összekötője is helyet foglal, de nem láthatjuk, mert 47-es mögött ül. A nő tájékoztatja, hogy elvesztette kapcsolatait az FBI-nál és a CIA-nál is. Az Ügynökségre nyomást gyakorolnak mert el akarják kapni 47-est. Diana szerint valami nagy dolog készül a legfelső körökben...

Fogadtatás[szerkesztés]

Ezt a rész összességében nem fogadták olyan pozitívan mint a sorozat előző részeit amik a játékmenet nagyobb nehézségére koncentrálnak, míg ez a rész az eredeti játék küldetéseit dolgozta át.

Kapcsolódó témák[szerkesztés]

  1. Hitman (a játék alapleírása)
  2. Hitman: Codename 47
  3. Hitman 2: Silent Assassin
  4. Hitman: Blood Money
  5. Hitman: Absolution