Hector a boldogság nyomában

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hector a boldogság nyomában
(Hector and the Search for Happiness)
2014-es dél-afrikai–brit–német–kanadai–amerikai film
RendezőPeter Chelsom
ProducerChristian Angermayer
Klaus Dohle
Trish Dolman
Christine Haebler
Phil Hunt
Compton Ross
Judy Tossell
Műfaj
ForgatókönyvíróMaria von Heland
Peter Chelsom
Tinker Lindsay
FőszerepbenSimon Pegg
ZeneDan Mangan
Jesse Zubot
OperatőrKolja Brandt
VágóClaus Wehlisch
Gyártás
Ország Dél-afrikai Köztársaság

Egyesült Királyság
Németország
Kanada

Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszín
Játékidő120 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2014. szeptember 19.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Hector a boldogság nyomában 2014-ben bemutatott film, amelyet Peter Chelsom rendezett, és ő volt az egyik forgatókönyvíró is. A főszerepben Simon Pegg látható, a mellékszerepekben Toni Collette, Rosamund Pike, Stellan Skarsgård, Christopher Plummer és Jean Reno. A film hossza 120 perc.

Cselekmény[szerkesztés]

Hector pszichiáter, nagy türelemmel kezeli a betegeit. Kielégítő élete van. Bonyodalmaktól mentes, egyszerű élet ez. Pont, ahogy szereti. A kiszámítható mindennapok nagy örömére szolgálnak. Ennek biztosítása érdekében a barátnője, Clara segít. A hibákat rendre gyorsan orvosolják.

Hector mégis úgy dönt, hogy egy időre elutazik, a boldogság okát akarja kutatni. Kínába megy, ahol felkarolja őt egy gazdag bankár, elviszi bulizni, ahol Hector megismerkedik egy csodaszép fiatal nővel, a hotelszobában folytatják a csevegést. A nő le akar feküdni Hector-al, de ő elalszik. Másnap megígérik egymásnak, hogy újra találkoznak. Így is lesz, de a nő titokzatossá válik, kiderül róla, hogy prostituált, a bankár fizette be Hector-t egy menetre, és most a nőt a stricije elszállította, így elválnak az utjaik. Hector szomorú lesz, de így legalább a céljára összpontosíthat. Elmegy a hegyekbe, ahol találkozik egy öregemberrel, jót beszélgetnek a boldogságról.

Hector ezután Afrikába megy, ahol önkéntes munkát fog végezni az orvos barátjánál. De elrabolják és bezárják, Hector nagy kínokon megy keresztül. Szerencséjére még az incidens előtt megismert egy alvilági figurát, aki nagyon befolyásos, a támadói a neve hallatára elengedik Hector-t. Visszatér a lakhelyére és örömében táncra perdül.

Aztán Hector Los Angelesbe utazik, ahol találkozik a régi szerelmével, aki azóta már mást szeret és gyerekei is születtek. De jól kijönnek, együtt kezdik el kutatni a boldogság okát. Eközben Hector és Clara kapcsolata válságosra fordul, úgy néz ki, hogy szétmennek. De Hector rájön, hogy akkor a legboldogtalanabb, ha Clara nem lehet az övé, és akkor a legboldogabb, ha együtt lehet a nővel. Ezt Clara-nak is elmondja, újra szent a béke. Hector csapot-papot ott hagy, és hazautazik Clara-hoz, akivel összeházasodnak.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Hector Simon Pegg Görög László
Agnes Toni Collette Spilák Klára
Clara Rosamund Pike Gubás Gabi
Edward Stellan Skarsgård Csankó Zoltán
Diego Baresco Jean Reno Szilágyi Tibor
Michael Barry Atsma Fekete Ernő
Ying Li Ming Zhao Kurta Niké
Coreman professzor Christopher Plummer Fodor Tamás

Jegyzetek[szerkesztés]

Az oldal forrása: Imdb.com. A Szereplők rész az Iszdb.hu-ról származik.

További információk[szerkesztés]