Hazai megyék

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A hazai megyék (angolul home counties) a London környéki megyék összefoglaló neve. Nincs pontos definíciója, mi tartozik a hazai megyékhez, a név pontos tartalma vitatott. Hozzá tartozhat Buckinghamshire, Essex, Hertfordshire, Berkshire, Middlesex, Kent, Oxfordshire, Surrey, East Sussex, West Sussex.

A név 19. századi eredetű és valószínűleg az angliai és walesi utazóbíróságok „hazai köre” (Home Circuit) az eredete.[1]

A sztereotípia szerint a hazai megyék lakossága fehér, középosztálybeli, a Konzervatív Párt támogatója és a hazai megyék dialektusát beszéli. (Valójában a terület lakossága vegyes társadalmi és etnikai hátterű, illetve politikai gondolkodású.)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Alan Everitt, Country, County and Town: Patterns of Regional Evolution in England in Transactions of the Royal Historical Society, Vol. 29, (1979), pp. 79-108

Ez a szócikk részben vagy egészben a Home counties című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.