Hasfelmetsző Jack – Az utolsó vágás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Hasfelmetsző Jack – Az utolsó vágás az első élő társasjáték. A Horrorlegendák[1] által üzemeltetett program a whitechapeli gyilkosságokra épül, és Hasfelmetsző Jack történetét dolgozza fel.

A játék története[szerkesztés]

1888-ban egy rejtélyes és kegyetlen, nők ellen elkövetett gyilkosságsorozat veszi kezdetét a leromlott és bűntől terhes East End negyedben, Londonban. Közben az újságszerkesztőségeket és a nyomozóhatóságokat elárasztják a Hasfelmetsző Jack nevében írt levelek. Az esetek sokkolják a közvéleményt. Hasfelmetsző váratlan lépést tesz; elcsalja az utána nyomozókat rejtett menedékébe és ultimátumot ad: ha rájönnek ki ő valójában és miért tette a szörnyűségeket, feladja magát. A helyzet azonban korántsem ennyire egyszerű: rejtekhelyén az utolsó áldozat borzalmas kínok között várja, hogy a nyomozók megmentsék. Frederick Abberline főfelügyelőn, Robert Lees médiumon és társaikon a sor, hogy kinyomozzák, vajon ki tartja rettegésben a várost és megmentsenek egy ártatlan életet.

A játék rendszere[szerkesztés]

A játékmenet részfeladatai a Tarot kártya bizonyos lapjaira épülnek, ez mutatja az egymáshoz tartozó feladatokat és a következő lépést. A játékosok ezt a következetességet folytatva jutnak el az egyes feladatokhoz és a játék végéhez. Mivel a játék kooperatív, ezért bizonyos típusfeladatokat csak a hozzáértők tudnak végrehajtani - ezeket a tennivalókat bízzátok arra a játékostársra, aki szakértő benne. A fő feladatsoron kívül a karakterek egyéni feladatai is elvégezhetőek.

Játékosok[szerkesztés]

A klasszikus táblás társasjátékkal ellentétben itt nem bábuk jelképezik a játékosokat, hanem ők, saját maguk. A szobában levő tárgyakat ténylegesen használni kell, minden a valóságban zajlik. Minden résztvevő más és más karaktert alakít a játékmenet alatt. A játékosok karakterlapot kapnak a program elején, amin a személyes adataik, Hasfelmetszőhöz való kapcsolódásuk és egyedi képességeik szerepelnek.

Egyéb adatok[szerkesztés]

  • Időtartam: 100 perc (10 perc a szabályismertetés + max. 90 perc a program)
  • Korhatár besorolása: 18 éven felülieknek
  • Létszám: 2-8 főig
  • Nyelv: Magyar
  • Jelleg: nyomozásra épülő kooperatív szerep- és társasjáték

Jegyzetek[szerkesztés]