Harmadlagos forrás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A harmadlagos forrás olyan mű, ami elsődleges és másodlagos források alapján dolgoz ki (szintetizál) egy adott témát, témakört.[1][2][3]

A harmadlagos források nem tekinthetőek sem eredeti forrásanyagoknak, sem pedig az eredeti anyagot feldolgozó kutatásnak; céljuk a már meglévő kutatások rendszerezése, strukturálása vagy ezek adott célközönségnek való átalakítása.

Harmadlagos forrás például a lexikon vagy az enciklopédia.[4]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Primary, secondary and tertiary sources. Archiválva 2013. július 3-i dátummal a Wayback Machine-ben". University Libraries, University of Maryland. Retrieve 07/26/2013
  2. Tertiary Information Sources. Old Dominion University -- ODU Libraries, 2012. szeptember 1. (Hozzáférés: 2013. június 20.)
  3. "Tertiary sources Archiválva 2014. november 6-i dátummal a Wayback Machine-ben". James Cook University.
  4. Christopher Daase, Janet Mackenzie, Petra Stykow, Nikola Moosauer: Politikwissenschaftliche Arbeitstechniken. Paderborn 2009, S. 191 f.; Überblick der James Cook University Archiválva 2012. március 30-i dátummal a Wayback Machine-ben.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Tertiary source című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.