Hardcore Gamer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hardcore Gamer
Adatok

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 2005 június
Kiadó DoubleJump Books
Szerkesztő Tim Lindquist
Nyelv Angol
Székhely  Amerikai Egyesült Államok

ISSN 19362110
A Hardcore Gamer weboldala

A Hardcore Gamer egy amerikai videojátékokkal foglalkozó magazin, amit a DoubleJump Publishing, Inc. ad ki 2005 óta. A Hardcore Gamer-nek több mint 40 lapszáma jelent meg és van egy weboldala is; a Hardcore Gamer Magazine Online.

A Hardcore Gamer a „hardcore” (keményvonalas) videojátékokkal foglalkozik, mint például a Disgaea vagy a Shin Megami Tensei: Persona sorozattal. Minden lapszám tartalmaz valami olyat, ami a legtöbb átlagos újságban nem található meg. Például a „Graveyard” (Temető) rovatban elfeledett retro játékokat mutatnak be. Ugyan általában a különlegesebb játékok vannak a középpontjában, de az olyan nagyobb játékokról, mint a Dead Space vagy a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is írnak az újságban.

Története[szerkesztés]

A Hardcore Gamer első nyomatott lapszáma 2005 júniusában jelent meg. Amíg a legtöbb újság kizárólag nyomtatott változatban jelenik meg, addig a Hardcore Gamer összes lapszámát ingyen le lehet tölteni PDF formátumban a hivatalos weblapjáról. 2007 áprilisáig szinte az összes lapszám borítóját kézzel rajzolták. 2008 elejétől havi rendszeresség helyett negyedévente jelenik meg, és az akkoriban alapított weblapra, a Hardcore Gamer Online-ra költöztették a tesztjeik nagy részét. Ezen felül az újság logóját is átalakították a korábbi Hardcore Gamer Magazine-ról Hardcore Gamer-re. 2009. január 6-án a Kotaku[1] jelentette, hogy a Hardcore Gamer magazint feltették az eBay aukciós weboldalra.[2] A kikiáltási ára 42 000 amerikai dollár volt. Az aukciót 2009. január 13-án vette le a kihirdetője. Az újság nem talált vásárlóra, de azóta is megjelenik.

Kapcsolódó kiadványok[szerkesztés]

Sokan úgy gondolják, hogy a Hardcore Gamer a kilencvenes években népszerű GameFan magazin szellemi utódja. Tim Lindquist a Hardcore Gamer alapítója hozta létre a GameFan-t is Dave Halversonnal. Mindkét újság nagy hangsúlyt fektetett a hardcore játékos társadalomra. Tim Lindquist mellett a GameFan két másik kulcsfigurája; Terry Wolfinger és Greg Off is írt a Hardcore Gamer-be.

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Kotaku - "Want To Buy A Games Mag? Hardcore Gamer Is For Sale (On eBay)" By Luke Plunkett, 6:30 PM on Tue Jan 6 2009.
  2. eBay - "Nationally distributed video game print magazine - Instant legitimacy in hard to get into game industry" listed by seller doublejumpbooks.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap