Haradzsuku

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Haradzsuku
Az ún. Jéghegy épület, Haradzsukuban
Az ún. Jéghegy épület, Haradzsukuban
Közigazgatás
TelepülésTokió
Népesség
Teljes népességismeretlen
Elhelyezkedése
Haradzsuku (Tokió)
Haradzsuku
Haradzsuku
Pozíció Tokió térképén
é. sz. 35° 40′ 13″, k. h. 139° 42′ 10″Koordináták: é. sz. 35° 40′ 13″, k. h. 139° 42′ 10″
A Wikimédia Commons tartalmaz Haradzsuku témájú médiaállományokat.

Haradzsuku (原宿; Hepburn: Haraju-ku?) Tokió egyik városrésze Sibuja kerületben. A városrész Haradzsuku állomástól egészen az Omoteszandó sugárútig nyúlik. A városrész közismert része még a Takesita utca és a Macska utca is, mely északon Szendagadzsa területétől, egészen Sibuja területéig nyúlik.[1]

Nemzetközileg a fiatalos divatjáról és kultúrájáról ismert városrész.[2] A vásárlási és étkezési lehetőségek kifejezetten a fiatalabb célközönségnek szólnak, számos kisebb butikkal és étteremmel, ám megtalálható itt számos nagyobb kereskedelmi üzletlánc boltja is, továbbá a luxuscikkeket árusító boltok is, melyek főleg az Omoteszandó sugárút mentén helyezkednek el.

A Haradzsuku állomás a Jamanote-vonalon helyezkedik el a Meidzsi-dzsingumae állomás közvetlen közelében. A Tokiói metró Csijoda vonala és Fukutosin vonala szolgálja ki a városrész földalatti tömegközlekedési összeköttetését. Tömegközlekedéssel könnyedén elérhetőek a városrész nevezetességei is, mint amilyen a Meidzsi-szentély, a Jojogi Park, illetve a Jojogi Nemzeti Gimnázium épülete, melyek egyúttal népszerű turisztikai célponttá is teszik a városrészt a helyi és a külföldi turisták körében.

Látnivalói[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. JNTO Official Guide. Japanese National Tourism Organisation. (Hozzáférés: 2014. március 25.)
  2. Time Out Tokyo. 50 Things to do in Harajuku. [2015. szeptember 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 25.)

További információk[szerkesztés]