Halász Emese

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Halász Emese
Halasz Emese.jpg
Született 1983. november 21.
Nyírbátor
Állampolgársága magyar
Nemzetisége Magyar
Foglalkozása

Halász Emese (Nyírbátor, 1983. november 21. –) író, költő.

Élete[szerkesztés]

1983-ban született Nyírbátorban, életének első három évét itt is töltötte, majd 18 éves koráig a nyírségi Szakoly nevű községben nevelkedett. Középiskoláját a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi Szakközépiskolában végezte marketing szakon (1998–2002). Ekkortájt kezdett el verseket írni[1]. Esztergomban végzett még két év kereskedelmi technikumot, majd 2005-től dolgozik.

Munkássága[szerkesztés]

Az írás mellett dolgozik, tanítványaival foglalkozik, blogger és újságírói munkát végez. Közösségi oldalain angol és magyar nyelven publikál többezres táborának.

2014 óta blogot ír phoenix33b álnéven, majd később saját nevén, több helyen (Nők lapja cafe, blog.hu, wordpress) posztol.[2][3]

Művei[szerkesztés]

A boldogság benned van könyvek:[4]

2016-ban - 50 lépés a boldogság felé[5]

Első szépirodalmi műve nyomtatásban az Underground Kiadó jóvoltából látott napvilágot. Felépülésének útját írja le, olyan formában, hogy az olvasó a maga életébe illesztheti a könyvben olvasható példákat és az azokhoz tartozó gyakorlatokkal, a megoldást is elsajátíthatja, könnyedén saját életébe illesztheti.[6]

2017-ben – Spiritualitás I. és II.

Folytatva a hétköznapi boldogság útját az A boldogság benned van könyvek hármasának, következő két kötete is megjelent e-könyv-formátumban. Felépítésük hasonló az első könyvhöz, ám jóval elvontabb a tartalmuk.

Források[szerkesztés]

  1. Szupernap: Alkotó · Halász Emese. Moly. (Hozzáférés: 2018. március 13.)
  2. Emese, Halász: Halász Emese (hu-HU nyelven). halaszemese.cafeblog.hu. (Hozzáférés: 2018. március 12.)
  3. A boldogság benned van (hu-HU nyelven). aboldogsagbennedvan.blog.hu. (Hozzáférés: 2018. március 12.)
  4. Halász Emese - művei, könyvek, biográfia, vélemények, események (hu nyelven). www.libri.hu. (Hozzáférés: 2018. március 12.)
  5. Szupernap: A boldogság benned van · Halász Emese · Könyv. Moly. (Hozzáférés: 2018. március 13.)
  6. Esztergomi írónő elsőkönyves debütálása. Önök is nyitnának a boldogság felé?. www.szeretgom.hu. (Hozzáférés: 2018. március 12.)

További információ[szerkesztés]