Halálod appja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Halálod appja
(Countdown)
2019-es amerikai film
Rendező Justin Dec
Producer
Műfaj horror
Forgatókönyvíró Justin Dec
Főszerepben
Zene
 • Danny Bensi
 • Saunder Jurriaans
Operatőr Maxime Alexandre
Gyártás
Gyártó
 • Boies / Schiller Film Group
 • Two Grown Men
 • Wrigley Pictures
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 90 perc
Költségvetés 6 500 000 USD[1]
Forgalmazás
Forgalmazó
 • USA STX Entertainment
 • HUN Freeman Film
Bemutató
Korhatár16 IV. kategória (NFT/25395/2019)
Bevétel 48 000 000 USD[1]
További információk

A Halálod appja (eredeti cím: Countdown) 2019-es amerikai horrorfilm, amelyet Justin Dec rendezett és írt.

A producerei John Rickard, Zack Schiller, Sean Anders és John Morris. A főszerepekben Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Bateman, Tichina Arnold és P. J. Byrne láthatók. A film zeneszerzői Danny Bensi és Saunder Jurriaans. A film gyártója a Boies / Schiller Film Group, a Two Grown Men és a Wrigley Pictures, forgalmazója az STX Entertainment.

Amerikában 2019. október 25-én mutatták be a mozikban. Magyarországon 2019. október 24-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy bulin Courtney és barátai letöltik a Countdown alkalmazást, ami elméletileg megjósolja, hogy mennyi időd van még a halálod napjáig. Courtney megdöbbenve látja, hogy 3 óra múlva meg fog halni. Evan Courtney barátja részegen autóba ül, viszont a lány nem tart vele. Courtney értesítést kap az apptól, hogy megszegte a felhasználói feltételeket. Hazatérve egy láthatatlan entitás megtámadja és megöli, amikor az időzítő eléri a nullát. Eközben Evan lezuhan az autójával és az egyik ülést egy faág nyársalja fel, ahol Courtney ült volna.

Quinn Harris ápolónő, abban a kórházban dolgozik, ahová a sérült Evant szállítják. Főnöke Dr. Sullivan gyakran szexuálisan zaklatja az ápolónőt és a többi nővért. Evan elmondja Quinn-nek Courtney-t és az alkalmazással való gyanúját. Azt is elmondja, hogy a műtéten fog meghalni. Quinn letölti az alkalmazást és elborzad, mikor megtudja, hogy három napja van hátra. Evan kihagyja a műtétet és Ő is magkapja azt az üzenetet, hogy megszegte a felhasználói feltételeket. Courtney démoni változata megöli.

Quinn lemondja, a húgával, Jordannal és az apjával közös programot, és kapja is az értesítést, hogy megszegte a felhasználói feltételeket. Quinn keress az alkalmazással való híreket és megtudja, hogy aki letöltötte az alkalmazást, azok mind meghaltak, de a híreket hamisnak tekinti. Vesz egy új telefont, de rájön, hogy a Countdown automatikusan telepítette magát a készülékre. Találkozik Mattel, akinek a Countdown szerint Quinn előtt fog meghalni néhány órával.

Quinnt felfüggesztik Sullivan miatt. Mattet megtámadja az entitás, aki az elhunyt testvére formájában jelenik meg. Quinn és Matt megnézik a felhasználói felvételeket, ami kimondja, hogy akkor lesz megszegve, ha a felhasználó megpróbálja megváltoztatni a sorsát. Quinn lemondta a családjával való kirándulást, Matt lemondta a vonattal való utazást, ahol meghaltak volna. Feltörik az alkalmazás, és látják, hogy Jordan közvetlenül Quinn előtt hal meg. Derek, aki segített nekik feltörni az appot hozzáad mindhármojukhoz több évet, hogy tovább éljenek. Quinnt megtámadja egy démon és visszaáll az eredeti időhöz.

Elmennek egy paphoz, John atyához, aki a démont Ozhin-ként azonosítja. És az elmélet szerint az átok megtörhető, ha valaki idő előtt hal meg, vagy idő után. Mattet Ozhin kicsalja is megöli.

Quinn a sérült Jordannal kórházba megy, ahol megtudja, hogy Sullivan más munkatársakat is zaklat. Quinn Sullivant akarja megölni, mivel neki az app 57 évet mutat. Ozhin megmenti az orvost. Quinn túladagolja magát, ezzel feláldozva magát. Jordan észreveszi, hogy Quinn azt írta a karjára, hogy Naloxon. Quinn megmenekül és boldogan látták, hogy a visszaszámlálok leálltak.

Később Quinn híreket hall Sullivan letartóztatásáról. Felvedez egy alkalmazást a Countdown 2.0-t és letölti a telefonjára.

A stáblista közepén Derek épp egy randevún van, ahol értesítést kap, hogy megszegte a felhasználói feltételeket. Az étteremben kialszanak a fények, mielőtt a démon megtámadja.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[2]
Quinn Harris[3] Elizabeth Lail Czető Zsanett
Matt Monroe Jordan Calloway Penke Bence
Jordan Harris Talitha Bateman Hermann Lilla
Amy nővér Tichina Arnold
John atya P. J. Byrne Elek Ferenc
Dr. Sullivan Peter Facinelli Barát Attila
Courtney Anne Winters Bogdányi Titanilla
Charlie Harris Matt Letscher Makranczi Zalán
Evan Dillon Lane Timon Barnabás
Derek Tom Segura Gémes Antos
Scott Charlie McDermott Baradlay Viktor
Gerry John Bishop Pálfai Péter
Lexus sofőr John Barbolla Markovics Tamás
További magyar hangok
Baráth István, Bordás János, Braun Rita, Dér Mária, Gazdik Kati, Kardos Lili, Koncz-Kiss Anikó, Pál Dániel Máté, Pásztor Tibor, Tamási Nikolett, Zsolnai Júlia

Gyártás[szerkesztés]

Szereposztás[szerkesztés]

2019 márciusában Elizabeth Lail kapta a film vezető szerepében.[4] 2019 áprilisában bejelentették, hogy Talitha Bateman, Peter Facinelli, Jordan Calloway, Tom Segura, P. J. Byrne, Anne Winters és Tichina Arnold is csatlakoztak a színészgárdához.[5]

Bemutatás[szerkesztés]

A Halálod appját 2019. október 25-én mutatták be az Egyesült Államokban.[6] A film előzetesét 2019. szeptember 13-án mutatták be.[7] Az STX Entertainment állítólag 15 millió dollárt költött a film népszerűsítésére. A stúdió a YouTuber Brent Rivera által vezetett Amp Studios együttműködésével népszerűsítette a filmet olyan közösségi média alkalmazásokban, mint a TikTok.

Ryan Boyling fejlesztő miután látta a film előzetesét, elkezdet egy véletlen generátoros alkalmazást készíteni, ami pontosan úgy nézet ki mint a filmben. Az alkalmazás iOS és Android telefonra egyaránt elérhető. 2019 októberében App Store lista első helyen volt.

A filmet Digital HD formátumban 2020. január 14-én, DVD-n és Blu-ray formátumban 2020. január 21-én, az Egyesült Királyságban pedig 2020. március 2-án adták ki.[8]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. a b Countdown (2019). Box Office Mojo . (Hozzáférés: 2020. szeptember 3.)
 2. Halálod appja - a magyar hangok” (Hozzáférés ideje: 2020. szeptember 3.) 
 3. N'Duka, Amanda: Elizabeth Lail To Lead ‘Countdown’ Horror Pic From STXfilms. Deadline Hollywood, 2019. március 15. (Hozzáférés: 2020. szeptember 3.)
 4. Kroll, Justin: ‘You’ Star Elizabeth Lail to Lead STX Horror Film ‘Countdown’ (EXCLUSIVE). Variety, 2019. március 15. (Hozzáférés: 2020. szeptember 3.)
 5. D'Alessandro, Anthony: Peter Facinelli, Jordan Calloway, P.J. Byrne, Talitha Bateman & More Join STX Horror Pic ‘Countdown’. Deadline Hollywood, 2019. április 15. (Hozzáférés: 2020. szeptember 3.)
 6. Miska, Brad: New ‘Countdown’ Poster Hits Zero and Dies. Bloody Disgusting, 2019. október 10. (Hozzáférés: 2020. szeptember 3.)
 7. Dick, Jeremy: Countdown Trailer: Killer App Knows Exactly When You'll Die. Movie Web, 2019. szeptember 13. (Hozzáférés: 2020. szeptember 3.)
 8. Countdown Blu-ray Release Date January 21, 2020

Források[szerkesztés]