Hajós Judit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hajós Judit
Életrajzi adatok
Születési névHajós Judit
Születettnem ismert
nem ismert
Foglalkozásamodell, manöken, reklámarc

Hajós Judit magyar modell, fotómodell, manöken reklámarc, a Skála Coop áruházak ismert reklámhölgye.

Élete[szerkesztés]

Hajós Judit a 70-es években már az Ez a Divat címlapján szerepelt, naptárakban, reklámkiadványokban, valamint a magazinok címlapjain jelentek meg fotói, de reklámfilmek szereplője is volt.

Közgazdasági szakközépiskolában érettségizett külkereskedelmi ügyintéző szakon. A német és angol nyelvet is tanulta. Az Állami Artistaképző Intézet manöken és fotómodell osztályába jelentkezett, ahol jeles eredménnyel végzett. A Marxizmus- Leninizmus Esti Egyetem általános szakát is elvégezte.

Skála-lányként említették, mivel a Skála-Coop áruházak ismert reklámhölgye volt. Divatbemutatókon is rendszeresen részt vett.

1988-ban feltűnt a Zenebutik egyik adásában - rendező: Soós Árpád (rendező) - Leiner Mártával és Sütő Enikővel, mikor a Modell Trió nevű zenekar tagja lett egy rövid időre. Az Itt van a helyünk című dalhoz készült klipben Hajós Judit is szerepelt.

Modellévei után az ingatlanfejlesztésben dolgozott, és üzletasszonyként hosszan élt Bécsben is, majd a 90-es évek közepén visszaköltözött Magyarországra.

Fotósai voltak: például Faragó György, Lengyel Miklós.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]