Hírek Média

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hírek Média és Internet Technológiai Kft.
Típusüzleti vállalkozás
Alapítva1998
SzékhelyBudapest
VezetőkNagy Attila (ügyvezető igazgató),
Trentin Tamás (ügyvezető igazgató)
AlapítóNagy Tibor, Nagy Attila
Iparágonline
Formakorlátolt felelősségű társaság
TermékekCTnetwork, Depo.hu, Egyperces.hu, Hírek.hu, Jobinfo.hu, Képzésinfo.hu, KutatóCentrum, Matton Images, Maxima-eDM, Media Tools, Monddmeg.hu
Szolgáltatásokonline tartalomszolgáltatás, direkt marketing, online marketing, online reklám, webanalitika, keresőmarketing, keresőoptimalizálás, online piackutatás, hírlevél, PPC

A Hírek Média és Internet Technológiai Kft. weboldala
SablonWikidataSegítség

A Hírek Média és Internet Technológiai Kft. (röviden: Hírek Média) egy 1998-ban alakult online médiavállalkozás, mely magyar magánszemélyek, valamint az osztrák COM Partners tulajdonában áll. A cég nevéhez fűződik többek közt az első hazai árösszehasonlító oldal, a Depo.hu, valamint a Maxima nevű online direktmarketing-rendszer elindítása.

A kezdetek[szerkesztés]

A Hírek Média 1998 januárjában – akkor még Hírek Számítástechnika Kft. néven – alakult. Az online médiavállalkozás ekkor indította el a Terminal.hu informatikai portált, majd ezt követően röviddel a Depo.hu online árösszehasonlító szolgáltatást. Utóbbi az első olyan internetes oldal volt, ahol több kereskedő azonos portékáját összehasonlítva a látogató a legkedvezőbb áron tudta az interneten keresztül beszerezni a kívánt számítástechnikai eszközt. A médiavállalkozás 2000-ben indította el a Hírek.hu hírszemléző oldalt, majd egy évvel később, 2001-ben a jelenleg 31 különböző témakörben elérhető Egyperces.hu e-mail magazincsaládot, melynek kb. 300 ezer olvasója van. Szintén 2001-ben mutatkozott be a Jobinfo.hu álláskereső és álláshirdető oldal.

A legnagyobb növekedést produkáló vállalat[szerkesztés]

2001 májusában a Hírek Média tulajdonosi köre – a német BMP AG tőzsdei céggel és az osztrák COM Partners-szel – bővült. A tőkebefektetésből származó forrásokat új online szolgáltatások bevezetésére használta fel a cég, így még 2001-ben elindult a Maxima, Magyarország első online direktmarketing-szolgáltatása. 2001 végén a Hírek Média megnyerte a Technology Fast 50 versenyt. A Deloitte Közép-Európa legnagyobb növekedést elért technológiai cégeinek körében évente elvégzett felmérésének eredménye szerint a vállalat 1853%-os összesített növekedést ért el.

2005-ben tovább bővült a szolgáltatások köre – létrejött az online kutatással foglalkozó KutatóCentrum, valamint Magyarország első PPC alapú szöveges hirdetési hálózata, a CTnetwork. A cég menedzsmentje még ebben az évben kivásárolta a német befektetőt. A cég tulajdonosa a cégvezetés és az osztrák COM Partners maradt. 2006-ban a Hírek Média elindította a Kurzor.hu keresőt, mely egy svéd technológia magyarországi alkalmazásának köszönhetően 5,5 millió hazai, és közel 1,2 milliárd külföldről származó kép között biztosít keresést.

2007-ben újraindult a Hírek.hu hírszemléző oldal, melynek bevezető kampányáért a cég megnyerte a Direkt Marketing Szövetség által odaítélt Golden Dove díjat. Ezzel párhuzamosan elindult a Monddmeg.hu, mely hamar kedvelt szolgáltatás lett a véleményformáló internetezők körében.

2010-ben a Hírek Média létrehozta a Media Tools nevű kreatív műhelyt, melynek szolgáltatásai az arculat- és kampánytervezéstől a koncepcióalkotáson át a különböző (webes, interaktív, film, print) kreatívok és megoldások fejlesztéséig és kivitelezéséig terjed.

Szolgáltatások[szerkesztés]

A Hírek Média által jelenleg üzemeltetett online szolgáltatások

  • CTnetwork – 2004 óta működő átkattintás alapú szöveges hirdetési hálózat
  • Depo.hu – Magyarország első árösszehasonlító oldala
  • Egyperces.hu – 31 különböző témakörben megjelenő e-mail magazincsalád
  • Hírek.hu – Hírböngésző, illetve hírszemléző oldal
  • Jobinfo.hu – Állásszemléző oldal
  • Képzésinfo.hu – A tanfolyamot, szakképzést vagy tréninget kínáló intézményeket és a tanulási lehetőséget keresők piactere
  • KutatóCentrum – online piackutató és adatfelvételi szolgáltató
  • Matton Images – A Matton Images royalty free képadatbázis magyarországi képviselete
  • Maxima – Magyarország első online direktmarketing-rendszere
  • Media Tools – kreatív műhely
  • Monddmeg.hu – Véleménymondó közösségi oldal, mely kutatási panelként is funkcionál

Elismerések[szerkesztés]

  • 2001. Technology Fast 50 első helyezett
  • 2006. PPOS (Privacy Policy Online Services) adatvédelmi tanúsítvány
  • 2007. Golden Dove díj

Tagságok[szerkesztés]

Társadalmi felelősségvállalás[szerkesztés]

A Hírek Média a rendelkezésére álló online felületek és eszközök segítségével rendszeresen támogat különböző kezdeményezéseket – így például egy Egyperces.hu kampánnyal vett részt a Fiatalok az emberi Jogokért csoport kommunikációjában. A vállalat 2009-től tudatosan alakítja CSR tevékenységét, melyhez első lépésben egy olyan szervezetet keresett, amelynek céljaival azonosulni tud, így talált rá a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványra. A kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy a beteg gyermekek gyógyulását nevetéssel és jókedvvel segítse elő.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]