Gyilkos gondolat (Family Guy)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gyilkos gondolat
Family Guy
1. évad, 4. epizód
Eredeti címMind Over Murder
VendégszereplőLeslie Uggams, Alex Rocco
ÍróNeil Goldman, Garrett Donovan
RendezőRoy Allen Smith
Gyártási szám1ACX03
Első sugárzás1999. április 25.
Első sugárzás Magyarországon2008. október 6.
Kronológia
ElőzőChitty Chitty halálcsattanás
KövetkezőEgy hős a szomszédból
Epizódlista

A Gyilkos gondolat (angolul Mind Over Murder, további ismert magyar címe: Többet ésszel, mint erővel) a Family Guy első évadjának a negyedik része, melyet az amerikai FOX csatorna mutatott be 1999. április 25-én, egy héttel a harmadik epizód után. Magyarországon a Comedy Central mutatta be 2008. október 6-án.

Alább a cselekmény részletei következnek!

Cselekmény[szerkesztés]

Stewie nagyon szenved a fogzása miatt, és nem találja a helyét. Amikor Lois elmondja neki, hogy egyszer úgyis elmúlik a fájdalom, megszületik az agyában egy gép ötlete, amivel előre mehet arra az időre, ahol már befejezte a fogzást. Az ötletes Idő Gép nevet tervezi adni a szerkezetnek. Ezalatt Peter elviszi Christ a focimeccsére, ahol is összetűzésbe kerül egy másik szülővel, aki beszólt Chris játékstílusa miatt. Peter behúz egyet a szülőnek, akiről kiderül, hogy férfias kinézete ellenére egy terhes nő.

Petert házi őrizet alá helyezik a verekedés miatt, akinek nagyon hiányoznak a barátai. Peternek egy látomásában a sörös üveg címkéjéről megjelenik Világos Erdőkerülő, aki azt tanácsolja, hogy nyisson egy ivót a pincéjében, és a haverjai hamarosan betérnek hozzá. A bár hamarosan nagyon népszerű lesz. Amikor Lois észreveszi először nagyon dühös lesz, de amikor lehetősége nyílik énekelni a színpadon a rajongó közönségnek, meglágyul a szíve. Az elkövetkező napokban Peter egyre rosszabbul érzi magát, mivel a felesége túl sok figyelmet kap a férfi kuncsaftoktól.

Miután Peternek azt mondják, hogy milyen dögös a felesége, követeli, hogy hagyja abba az éneklést, de nem enged Lois. Közben Petert körül veszik a bár vendégek elhanyagolt feleségei, és elhívja őket, hogy ráncigálják haza a férjeiket. Később Stewie időgép terve kiderül (egy vendég még a fluxus kondenzátort is felismeri), amin Stewie bepánikol. Hamarosan a feleségek megérkeznek a bárba és Lois elmondja, hogy ő csak elismerést és megbecsülést szeretne, mint minden más nő. Ezalatt Quagmire véletlenül tüzet okoz.

Az emeleten Stewie drasztikus lépésre szánja el magát a terve védelmezésre: beállítja a gépét, hogy visszamenjen az időben, amikor még el sem készítette a terveket. A bárban Peter és Lois vitatkozik, észre sem véve a tüzet. Ahogy megpróbálnak kimenekülni, a lépcső elzáródik, és csapdába esnek. Ezalatt Stewie visszaforgatja az időt épp akkor, amikor Peter megbánja, hogy milyen rosszul is bánt Loisszal, és a bár felrobbanna. Mindannyian visszatérnek az időben oda, amikor Peter indulni készül Christ elvinni a focimeccsre, amikor is Peter véletlenül rálép és megsemmisíti az időgépet, megfájdul a lába, így hát nem viszi el Christ meccsre.

Az időgép nélkül Stewie tovább szenved a fogzása miatt. Két foga háborúzni kezd egymás ellen, de hamarosan rájönnek, hogy nem tudnak mozogni, ezért úgy döntenek, hogy inkább megharapják a nyelvét.

Külső hivatkozások[szerkesztés]