Gyilkos ösvény

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gyilkos ösvény
(Out of Death)
2021-es amerikai film
RendezőMike Burns
ProducerRandall Emmett
George Furla
Chad A. Verdi
Luillo Ruiz
Shaun Sanghani
ForgatókönyvíróBill Lawrence
FőszerepbenJaime King
Bruce Willis
ZeneJacob Bunton
Mike Burns
OperatőrPeter Holland
VágóR.J. Cooper
Gyártás
GyártóEmmett Furla Oasis Films
Verdi Productions
Ország USA
Nyelvangol
Játékidő95 perc
Forgalmazás
ForgalmazóVertical Entertainment
Bemutató2021. július 16.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Gyilkos ösvény (eredeti cím: Out of Death) 2021-ben bemutatott amerikai bűnügyi-thriller Mike Burns rendezésében. A főszerepben Bruce Willis és Jaime King látható.[1][2][3] A film premierje a mozikban és Video on Demand-on 2021. július 16-án volt.[4]

Cselekmény[szerkesztés]

Jack Harris nyugdíjba vonult zsaru nem rég vesztette el feleségét rákban. Amikor találkozik egy Shannon nevű magányos túrázóval, aki a korrupt rendőrök elől menekül, elhatározza, hogy bármi áron, de segít neki a gyilkos ösztöneire hagyatkozva. Hogy túléljék a vadont és a benne élő emberi ragadozókat, együtt kell működniük.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Shannon Mathers Jaime King Nemes Takách Kata
Jack Harris Bruce Willis[5] Dörner György
Billie Jean Lala Kent[6] Lamboni Anna
Tom Tyler Jon Olson Crespo Rodrigo
Hank Rivers Michael Sirow Forgács Péter
Joanna Kern Megan Leonard n. a.
Pam Kelly Greyson Zakariás Éva
Tetovált férfi Oliver Trevena n. a.

Filmkészítés[szerkesztés]

A forgatásra 2020 novemberében került sor. A teljes filmet mindössze kilenc nap alatt forgatták le a COVID-19 világjárvány miatt. A felgyorsított ütemtervet azért hozták össze, hogy csökkentsék a szakszervezeti szabályok és protokollok miatti forgatási leállás kockázatát. A Gyilkos ösvény az egyik első olyan film volt, amelyet a világszintű karantén után kezdtek el gyártani. A filmet eredetileg 2020 áprilisában forgatták volna, de a járvány miatt elhalasztották. A laboratóriumban fellépő komplikációk miatt a szereplők és a stáb nem kaptak engedélyt a forgatásra, és a forgatás megkezdése előtt több nap késedelembe került a forgatás. Ennek eredményeként a rendező, Mike Burns egy nap alatt leforgatta Bruce Willis összes jelenetét.[7]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Out of Death című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Gardner, Chris: Jaime King Cast Opposite Bruce Willis in 'Out of Death'. The Hollywood Reporter, 2020. június 10. (Hozzáférés: 2020. december 8.)
  2. Hamman, Cody: BRUCE WILLIS AND JAIME KING SIGN ON FOR THRILLER OUT OF DEATH. JoBlo.com, 2020. június 11. (Hozzáférés: 2020. december 8.)
  3. Sprague, Mike: Jaime King Joins Bruce Willis in Survival Thriller OUT OF DEATH. Dread Central, 2020. június 11. (Hozzáférés: 2020. december 8.)
  4. Hannett, Michelle: Jaime King, Bruce Willis Star In Trailer For OUT OF DEATH – In Theaters & On Demand July 16. We Are Movie Geeks, 2021. június 23. (Hozzáférés: 2021. június 24.)
  5. Mike Fleming Jr.: Bruce Willis Makes New 3-Pic Deal With Emmett/Furla; 'Killing Field' To Be Offered At Virtual Cannes. Deadline Hollywood, 2020. június 10. (Hozzáférés: 2020. december 8.)
  6. Mike Fleming Jr.: Jack Huston Steps Into 'Wash Me In The River' Lead. Deadline Hollywood, 2020. november 13. (Hozzáférés: 2020. december 8.) „EFF now is shooting Out of Death, the Mike Burns-directed drama that stars Bruce Willis, Jaime King and Lala Kent.”
  7. The King of the Geezer Teasers, 2021. március 31.

További információk[szerkesztés]