Gustave Tiger

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gustave Tiger
A Gustave Tiger 2016 májusában a Rakéta Fesztiválon
A Gustave Tiger 2016 májusában a Rakéta Fesztiválon
Információk
Eredet Magyarország
Alapítva2013
Aktív évek2013–
MűfajPszichedelikus rock, punk, indie
Kapcsolódó előadókThe Moog, Broken Cups, Uknown Child, Hó Márton
Tagok
Fekete Dávid (dob)
Szabó Csaba (basszusgitár, gitár, vokál)
Dorozsmai Gergő (gitár, vokál)
Szurcsik Erika (vokál)
Hó Márton (basszusgitár)
Korábbi tagok
Mezősi Péter (dob)

A Gustave Tiger weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Gustave Tiger témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Gustave Tiger egy 2013-as alapítású, magyar könnyűzenei együttes. Saját stílusmeghatározása szerint szecesszionista punkrockot játszik, szövegeiket többségében angolul írják, de vannak magyar nyelvű számaik is. A budapesti zenekar többnyire kétperces, feszes dalai abszurd történelmi tablók, ahol bizarr módon fér meg egymás mellett az artpunk, a pszichedelikus rock- és a popzene is.

Története[szerkesztés]

Az együttest a The Moog egykori ritmusszekciója, Szabó Csaba és Dorozsmai Gergő alapította 2013-ban, Mezősi Péter dobossal, ebben a formációban jelent meg a debütáló EP, a Mitanni Mares. Az együtteshez később csatlakozott Szurcsik Erika énekesnő, és vele rögzítették az első nagylemezük az At The Idyll’s Endet 2014-ben. Ezután Mezősi Pétert a Broken Cups zenekarból ismert Fekete Dávid váltotta a doboknál, majd 2015 júniusában Hó Márton lett a basszusgitáros. Az új felállásban jött ki a zenekar második lemeze, a Chaste and Mystic Tribadry, amely az Index.hu szerint az év magyar lemeze lett 2016-ban. Az albumon található egyetlen magyar nyelvű dal, a Senki se tenger megnyerte a Stenk dalversenyét 2017 áprilisában.

2017 februárjában a Gustave Tiger meghívást kapott a szlovéniai MENT fesztiválra. Miután Vic Galloway, a skót BBC műsorvezetője látta őket élőben, annyira megtetszett neki a magyar zenekar, hogy le is adta a Thermidor című számukat a BBC rádióban.

Diszkográfia[szerkesztés]

Források[szerkesztés]