Google Classroom

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Google Classroom
Google Classroom icon.svg

Fejlesztő Google Chrome
Első kiadás 2014. május 6.
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Kategória
  • educational software
  • webhely
  • tanulás-menedzsment rendszer
A Google Classroom weboldala

A Google Classroom (magyarul Google Tanterem) egy ingyenes webes szolgáltatás, amelyet a Google fejlesztett ki az iskolák számára, és amelynek célja a feladatok létrehozásának, terjesztésének és osztályozásának egyszerűsítése. A Google Classroom elsődleges célja a fájlok tanárok és diákok közötti megosztásának folyamatának egyszerűsítése.[1] A Google Classroom felhasználóinak számát 40 és 100 millió fő közöttire teszik.[2][3]

Története[szerkesztés]

A Google Classroomot 2014. május 6-án hozták létre.[4] A Classroom fontossága igazán 2020-ban, a COVID-19 pandémia miatt növekedett meg, amikor is a fejlett világ legtöbb iskolája a hagyományos tanítási módszer helyett átállt a digitális módszerre.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Google Groups. productforums.google.com . (Hozzáférés: 2018. február 8.)
  2. google used widely. [2020. július 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. június 30.)
  3. google widens lead. [2020. június 30-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. június 30.)
  4. Magid, Larry: Google Classroom Offers Assignment Center for Students and Teachers. Forbes , 2014. május 6. [2020. március 30-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. április 28.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Google Classroom című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]