God Save the Rave

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(God Save The Rave szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter x Harris & Ford
God Save The Rave
kislemez
B-oldal Rave Teacher (Somebody Like Me)
Megjelent Németország 2019. május 31.
Formátum digitális letöltés
Stílus Hardstyle
Hands Up
Hossz 6 perc 27 mp
Kiadó NémetországSheffield Tunes
MagyarországElephant House
Szerző H.P. Baxxter
Sebastian Schilde
Michael Simon
Kevin Kridlo
Patrick Poehl
Vanessa Schulz
Producer Jens Thele
Helyezések
{Magyarország 2. a magyar listán
Scooter x Harris & Ford-kronológia
Rave Teacher (Somebody Like Me) (2019)God Save The Rave (2019)Devil's Symphony (2019)

A "God Save The Rave" a Scooter és a német Harris & Ford formáció közös kislemeze, mely 2019. május 31-én jelent meg. Ez a második kislemez, mely a Chapter Six alatt jelent meg, az új munkamenetnek megfelelően: nem album készítésére fordítják az energiákat, hanem minél sűrűbb időközönként egy-egy dal megjelentetését tűzték ki célul.

Története[szerkesztés]

Alig egy hónappal a Rave Teacher megjelenése után képek jelentek meg arról, hogy a Harris & Ford a Scooter stúdiójában dolgozik. Ezt követően Sebastian Schilde osztott meg Instagram profilján egy hang nélküli rövid videót arról, hogy az új, éppen elkészült számot hallgatják. Azután május közepén megjelent a #GSTR hashtag először a Harris & Ford, majd a Scooter többi tagjának oldalán, ezzel egyidejűleg H.P. Baxxter sorra olyan fényképeket posztolt, mely alapján végiglátogatta az Egyesült Királyság híresebb kastélyait.

Az új kislemezt hivatalosan május 24-én jelentették be, a borítója leleplezésével. Ezen egy hasonló kép látható, mint a Rave Teacher-en: három hangfal látható a Buckingham-palota előtt, amelyek mellett egy őr áll, az ég pedig baljósan sötéten felhős. A dal stílusát tekintve próbálja megragadni a 2000-es évek hands up divatját, hasonlóan a Rave Teacher-hez.

Érdekesség, de ezúttal került fel B-oldal, ami viszont nem más, mint az előző kislemez, a Rave Teacher. Extended verzió a megjelenés után 3 héttel, videóklip 2 héttel később érkezett. Az Extended változat nem csak egy egyszerűen megnyújtott verzió, hanem nagyobb különbségek is vannak.

Számok listája[szerkesztés]

Első kiadás (2019. május 31.)[szerkesztés]

  1. God Save The Rave (3:12)
  2. Rave Teacher (Somebody Like Me) (3:15)

Második kiadás[szerkesztés]

  1. God Save The Rave (3:12)
  2. God Save The Rave (Extended) (5:08)

Közreműködtek[szerkesztés]

Videóklip[szerkesztés]

A klip két héttel a kislemez megjelenése után jött ki. Ezúttal is szerepet kap benne egy autó, mellyel a Scooter tagjai és a Harris & Ford duó egy benzinkúthoz mennek. H.P. Baxxter vacsorát rendel magának, miközben a többiek elvannak a kúton. A táncosok ezúttal az autómosó hatalmas mosókeféjének öltöztek.

Ez a Scooter történetének első 21:9 képarányban rögzített videóklipje.

Jegyzetek, források[szerkesztés]


Hivatkozások[szerkesztés]