Glamour (magazin)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Glamour egy nőknek szóló divatlap, amelyet a Condé Nast Publications ad ki. Eredetileg a Glamour of Hollywood nevet viselte. Az első szám 1939-ben jelent meg az Amerikai Egyesült Államok-ban.

Számos más országban is megjelenik, többek között Angliában, Svédországban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Oroszországban, Görögországban, Lengyelországban, Dél-Afrikában, Magyarországon, Romániában, Hollandiában valamint Latin-Amerikában (spanyol nyelven). Hamarosan Ausztráliában is meg fog jelenni. A legtöbb országban havi rendszerességgel jelentkezik, ez alól csak Németország kivétel, mivel itt kéthetente olvasható.

A magazin a 18 és 49 év közötti nők számára készült, divattal, női témákkal foglalkozik.

Helyi kiadások[szerkesztés]

Az Egyesül Királyságban 2001 áprilisában jelent meg az első lapszám. Itt hozták létre elsőként a handbag size-t, azaz a táska méretet, azzal a jelmondattal, hogy: fits in your life as well as your handbag vagyis olyan jól illeszkedik az életedbe, ahogy a táskádba.

Görög- és Németországban szezononként megjelenik a Glamour mellett a Lucky is.

Dél-Afrikában 2004 áprilisában olvashatták először a lapot, Romániában 2006. október 16-án jelent meg az első Glamour-kiadás. A divatlapot itt 70 ezer példányszámban nyomtatják.

Magyarországi kiadás[szerkesztés]

Magyarországon a magazint az Axel Springer adja ki, 2004 szeptembere óta. Jelenleg 142 ezer fő olvassa Magyarországon. A magazin 2008-ban megrendezte a Stiletto Run nevű futóversenyt, ahol a hölgyeknek tűsarkúban kellett szaladniuk. Ebben a futóversenyben a gyorsaság mellett díjazták a legdivatosabb ruhát és cipőt, illetve a legkreatívabb futószettet is. Rendszeresen megrendezik a Glamour-napokat is, melyek keretében az olvasók 20-50 százalék közötti kedvezménnyel vásárolhatnak kedvenc üzleteikben országszerte.

2009-ben először osztották ki Magyarországon a Woman of the Year-díjat, ahol a következő kategóriákban indultak a hírességek: legjobb divattervező, legjobb modell, legjobb színésznő, legjobb műsorvezető, legjobb énekesnő, legsármosabb férfi.


Ugyan minden évben nagyobb példányszámban jelenik meg a GLAMOUR októberi és áprilisi számával, de sajnos még így is előfordul, hogy valaki a GLAMOUR-napok idején már hiába rohan egyik újságostól a másikig,nem talál újságot, és lemarad a kedvezményeiről.

Mi azonban szeretnénk, hogy ez ne fordulhasson elő, éppen ezért ősszel ismét online letölthetővé tettük a GLAMOUR októberi lapszámát, amihez természetesen megkapod a virtuális kuponfüzetet is, mely teljes mértékben megegyezik a laphoz mellékelt kinyomtatott változattal.

Ugyan a megoldás nagyon megnyerőnek tűnhet, ennek ellenére sajnos egyes üzletekben a technológia nem teszi lehetőve, hogy elektronikus kuponfüzetet használjunk.

Külső hivatkozások[szerkesztés]