Girl’s Day

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Girl's Day
Balról jobbra: Minah (Mina),Sojin (Szodzsin),Yura (Jura),Hyeri (Hjeri)
Balról jobbra: Minah,Sojin,Yura,Hyeri
Információk
Eredet Szöul, Dél-Korea
Alapítva 2010
Aktív évek 20102019
Műfaj K-pop, dance-pop, Synthpop
Kiadó Dream Tea Entertainment
Tagok
Sojin
Minah
Yura
Hyeri
Korábbi tagok
Jihae
Jisun
Jiin
A Wikimédia Commons tartalmaz Girl’s Day témájú médiaállományokat.

A Girl's Day (koreaiul: 걸스데이) egy négytagú dél-koreai lányegyüttes a Dream Tea Entertainment menedzselésével.

A csapatnak négy tagja van, Sojin, Minah, Yura, Hyeri.

Legismertebb dalaik a "Something", "Darling", "Twinkle Twinkle", "Expectation" és a "Female President". A rajongói klubjuk a Daisy(Dai5y).[1]

Történet[szerkesztés]

A debütálás előtt[szerkesztés]

A Dream Tea már a debütálás előtt elkezdte az együttes promócióját, létrehozták a hivatalos blogot, az együttes és a tagok Twitter fiókjait, továbbá a hivatalos YouTube csatornát. A debütálást flash mobok is megelőzték Szöul népszerű kereskedelmi és szórakoztató negyedeiben, nagy érdeklődést kiváltva.[2]

2010: Debütálás, új tagok, Nothing Lasts Forever[szerkesztés]

Balról Jobbra: Sojin, Minah, Hyeri,Yura, 2010 November

Július 7-én debütáltak első számukkal a "Tilt My Head"-el, két nappal később pedig kiadták az első mini-albumukat a "Girl's Day Party 1"-et.

Alig két hónappal a bemutatkozás után a csapat hivatalos Twitter csatornáján bejelentették, hogy Jisun és Jiin személyes okokból elhagyta az együttest, helyükre Yura és Hyeri érkeztek.[3] Immáron új felállásban, 2010. október 29-én jelentkeztek egy új kiadással a "Girl's Day Party 2"-vel, promóciós száma a "Nothing Lasts Forever".

2011: Twinkle Twinkle, Everyday[szerkesztés]

Promóciós számuk a "Twinkle Twinkle"[4] március 16-án jelent meg. A csapat ugyanazon héten fellépett vele az M! Countdown, a Music Bank és az Inkigayo színpadán is. A dal népszerűnek bizonyult és mindhárom előbb említett vállalatnál bekerült a TOP 10-be.

Július 3-án jelentették be második mini-albumukat az "Everyday"-t. A lemezen a népszerű "Hug Me Once" mellett helyett kapott a "Young Love", két korábbi számuk a "Nothing Lasts Forever" és a "Twinkle Twinkle" valamint a "Hug Me Once" hangszeres változata.

2012: Everyday 2, Jihae távozása, Don't Forget Me[szerkesztés]

Sojin,Hyeri,Minah,Jihae,Yura, 2012

2012. április 17-én jelentették meg harmadik mini-albumukat az "Everyday 2"-t, promóciós száma az "Oh! My God", de az albumra került korábbi számuk a "Don't Let Your Eyes Wander", valamint három új szám. Október 17-én jelentette be a Dream Tea, hogy Jihae személyes okokból elhagyja a csapatot, helyére nem érkezik senki.[5]

A megmaradt négy tag a "Don't Forget Me" című új számukkal tért vissza a Music Bank színpadára október 26-án.

2013: Expectation, Female President[szerkesztés]

Girl's Day 2013-ban.

2013. február 20-án jelent meg "White Day" című számuk ezt követte március 14-én új albumuk az "Expectation", rajta címadó számukkal az "Expectation"-el. Ez a szám nagy siker lett és elnyerte a "Long-Run Song" díjat, mivel 15 egymást követő héten is a TOP 50-ben végzett a Gaon Chart K-Pop Awards listáján.

Június 24-én újra kiadták az "Expectation" albumukat[6] egy új számmal a "Famele President"-el. Október 10-én jelent meg a "Let's Go" című szám, melyet Sojin írt és komponált.

2014: Everyday 3, Everyday 4, Something, Darling , I Miss You, Best Album[szerkesztés]

2014. január 3-án megjelent a negyedik mini-albumuk, "Something"[7] című dallal. Még ezen a napon elérte a milliós nézettséget. A "Something" hatalmas sikernek bizonyult, második helyet ért el a KPOP Hot 100-on, első helyet számos online oldalon mint például a Bugs, továbbá második helyezést ért el a Gaon Chart-nál, továbbá 8 egymást követő héten a TOP10-ben maradt a KPOP Hot 100 ranglistáján, ezzel a Girl's Day volt az első együttes 2014-ben akiknek ez sikerült.

Április 6-án egy közönségtalálkozót tartottak Japánban, ahol elárulták hogy egy új számmal készülnek a nyárra. Az új számuk a "Darling",[8] július 14-én léptek fel vele először egy jótékonysági koncert keretében. Az összes bevételt a Plan Korea nevezetű alapítvány számára ajánlották fel. Ezzel egyidőben jelent meg a következő mini-albumuk is az "Everyday 4". A "Darling" szintén nagy siker volt, első helyet ért el számos jelentősebb ranglistán, olyanokon mint a Melon, Bugs, Olleh, Soribada, Genie, Naver, Daum, és a Monkey3.

Október 15-én egy balladával jelentkeztek, címe: "I Miss You". Ez egy új típusú albumon jelent meg, úgynevezett "smart-card" típusú albumon, mely új fajta lehetőségeket kínál okos telefonnal rendelkező rajongók részére. Ők voltak az első együttes akik ilyen fajta albumot jelentettek meg.

November 26-án jelent meg a "Best Album"[9] című válogatás lemezük Japánban.

2015–napjainkig: Hello Bubble, Ring My Bell[szerkesztés]

2015 május 12.-én álltak elő a "Hello Bubble"[10] című számmal, amely a Mise-en-scène hajápolási márkával történő együttműködés eredménye.

2015. július 6.-án jelent meg második teljes albumuk a "Love" rajta a "Ring My Bell"[11] című dallal.

Diszkográfia[szerkesztés]

Stúdió albumok[szerkesztés]

Újra kiadott albumok[szerkesztés]

Kislemezek(EPs)[szerkesztés]

Válogatás albumok[szerkesztés]

Klipek[szerkesztés]

Year Klipek
2010 Tilt My Head / Kyaooddung (갸우뚱). a YouTube-on
How About Me (나 어때). a YouTube-on
Nothing Lasts Forever (잘해줘봐야). a YouTube-on
2011 Twinkle Twinkle (반짝반짝). a YouTube-on
Hug Me Once (한번만 안아줘). a YouTube-on
Don't Flirt/Don't Let Your Eyes Wander (너 한눈 팔지마). a YouTube-on
2012 Oh My God (오마이갓). a YouTube-on
Don't Forget Me (나를 잊지마요). a YouTube-on
2013 White Day (화이트데이). a YouTube-on
Expectation (기대해). a YouTube-on
Female President (여자 대통령). a YouTube-on
Let's Go (렛츠 고). a YouTube-on
2014 Something (썸씽). a YouTube-on
Darling (달링). a YouTube-on
I Miss You (보고싶어). a YouTube-on
2015 Hello Bubble (헬로버블). a YouTube-on
Ring My Bell (링마벨). a YouTube-on

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]