Gáziábád

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Ghaziabad szócikkből átirányítva)
Gáziábád
Közigazgatás
Ország India
ÁllamUttar Prades
Alapítás éve1740
Irányítószám201001
Körzethívószám120
Népesség
Teljes népesség2 375 820 fő (2011)[1]
Földrajzi adatok
Tszf. magasság214 m
Terület220 km²
IdőzónaUTC+05:30
Elhelyezkedése
Térkép
é. sz. 28° 40′, k. h. 77° 25′Koordináták: é. sz. 28° 40′, k. h. 77° 25′
Gáziábád weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Gáziábád témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Gáziábád (hindi nyelven: ग़ाज़ियाबाद, angolul: Ghaziabad) város India területén, Uttar Prades szövetségi államban, Delhitől keletre, annak mintegy elővárosa. Lakossága 1,63 millió fő volt 2011-ben.[2]

Az állam egyik legnagyobb ipari központja. Gazdaságában a fémfeldolgozás, az elektronikai ipar és a gépipar emelkedik ki. Többek között vasúti vagonokat, dízel motorokat, kerékpárokat, üveget, kerámiát, autóalkatrészeket állítanak itt elő.


Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Ghaziabad, Uttar Pradesh című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Ghaziabad című francia Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.