Game Developer (magazin)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Game Developer
Adatok
Típus havilap
Formátum A4

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1994 március
Kiadó Think Services
Főszerkesztő Brandon Sheffield
Nyelv Angol
Székhely  Amerikai Egyesült Államok

ISSN 1073-922X
A Game Developer weboldala

A Game Developer magazin egy havonta megjelenő videojáték szaklap. Az újság ingyenesen elérhető az Egyesült Államokban a hivatásos videojáték szakembereknek, mások fizetős papír, valamint digitális úton is előfizethetnek rá. Különálló lapszámokat a Gamasutra weboldalán lehet megvásárolni. A Game Developer magazint 1994 márciusában alapították és jelenleg 35 000 előfizetője van, főképp Észak-Amerikában.

Tartalom[szerkesztés]

Az újság programozással, művészettel, zenével, minőségellenőrzéssel, tervezéssel valamint fejlesztéssel kapcsolatos témákat dolgoz fel. Neves az iparágban dolgozó személyek által is tartalmaz szócikkeket és teszteket a játékfejlesztéshez kapcsolódó könyvekről, eszközökről és programcsomagokról. A hátsó borítón található „Soapbox” is népszerű rovat volt, de ezt 2004-től a Gamasutra weboldalán tették közzé. Ezt váltotta le a „Thousand Words” nevű művészeti oldal, majd később egy átlagos rovat; az „Arrested Development”.

Azonban a Game Developer legnépszerűbb rovata a „Postmortem”, ami bemutatja a frissebb videojátékok fejlesztését. Az első Postmortem az 1997 októberi lapszámban jelent meg és Andre Vrignaud írta a Dark Sun Online-ról.

A Game Developer 1998 óta évente kiosztja a „Front Line Awards” díjat a kivételes játékfejlesztői eszközöknek. A korábbi nyertesek között megtalálhatóak voltak programok (mint például a Photoshop és a VTune), videojáték-motorok (Unreal engine), hardverek (GeForce 3) és könyvek (Computer Graphics: Principles and Practice).

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap