Game Developer (magazin)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Game Developer
Adatok
Típus havilap
Formátum A4

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 1994 március
Kiadó United Business Media
Főszerkesztő Brandon Sheffield
Nyelv Angol
Székhely  Amerikai Egyesült Államok

ISSN 1073-922X
A Game Developer weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Game Developer témájú médiaállományokat.

A Game Developer magazin egy havonta megjelenő videójáték szaklap. Az újság ingyenesen elérhető az Egyesült Államokban a hivatásos videójáték szakembereknek, mások fizetős papír, valamint digitális úton is előfizethetnek rá. Különálló lapszámokat a Gamasutra weboldalán lehet megvásárolni. A Game Developer magazint 1994 márciusában alapították és jelenleg 35 000 előfizetője van, főképp Észak-Amerikában.

Tartalom[szerkesztés]

Az újság programozással, művészettel, zenével, minőségellenőrzéssel, tervezéssel valamint fejlesztéssel kapcsolatos témákat dolgoz fel. Neves az iparágban dolgozó személyek által is tartalmaz szócikkeket és teszteket a játékfejlesztéshez kapcsolódó könyvekről, eszközökről és programcsomagokról. A hátsó borítón található „Soapbox” is népszerű rovat volt, de ezt 2004-től a Gamasutra weboldalán tették közzé. Ezt váltotta le a „Thousand Words” nevű művészeti oldal, majd később egy átlagos rovat; az „Arrested Development”.

Azonban a Game Developer legnépszerűbb rovata a „Postmortem”, ami bemutatja a frissebb videójátékok fejlesztését. Az első Postmortem az 1997 októberi lapszámban jelent meg és Andre Vrignaud írta a Dark Sun Online-ról.

A Game Developer 1998 óta évente kiosztja a „Front Line Awards” díjat a kivételes játékfejlesztői eszközöknek. A korábbi nyertesek között megtalálhatóak voltak programok (mint például a Photoshop és a VTune), videójáték-motorok (Unreal engine), hardverek (GeForce 3) és könyvek (Computer Graphics: Principles and Practice).

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap