GameZone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
GameZone
Kereskedelmi? Igen
Oldal típusa webhely
Regisztráció Opcionális
Elérhető nyelv(ek) Angol
Alapítás 1994
Alapító Jeff és Kathy Connors
Szolgáltató GameZone Online
Alexa-érték 37 908 (2017. november 29.)
URL www.gamezone.com

A GameZone egy amerikai multiplatform videójátékokkal foglalkozó weblap. GameZone-on tesztek, előzetesek, hírek és csalások találhatóak. Ezeken felül a GameZone letöltéseket, egy gyerekeknek szóló weboldalt; a GZ KidZone-t is ajánl, valamint a GameStop együttműködve működteti a GZGameShop-ot, egy internetes forgalmazó vállalatot. A GameZone 2007-ben ünnepelte a 10. évfordulóját.

Története[szerkesztés]

A GameZone-t 1994 elején alapította Jeff és Kathy Connors GameZone Online néven. Ugyan a GameZone Online maradt a weblap hivatalos címe, azonban gyakran GameZone-nak rövidítik.

Érdekeltségi kör[szerkesztés]

A GameZone minden jelenlegi játék platformmal foglalkozik. A weblapon találhatóak Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, Xbox, GameCube, PC, PlayStation Portable, Game Boy Advance és Nintendo DS játék tesztek. Ezeken felül a GameZone foglalkozik még telefonos és MMOG játékokkal is. A GameZone weblapjának közel 30 szerkesztője van, azonban a weboldal nem tesz különbséget a cégen belüli és a szabadúszó szerkesztők között.[1]

Nevezetesség[szerkesztés]

A GameZone nagy népszerűségre tett szert a mivel a tartalmát más weboldalakon is felhasználják. Annak ellenére, hogy ez sok weboldalt jelent a GameZone nagy hangsúlyt fektet a partnereire.[2] A nevesebb partnerei közé tartozik a MobyGames, a PGNx Media és a Gaming Target.[3]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Meet Our Reviewers - GameZone.com. [2007. január 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. január 6.)
  2. Gears of War Reviews on Xbox 360. [2008. december 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. szeptember 28.)
  3. Meet Our Affiliates - GameZone.com. [2010. február 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. szeptember 28.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]