GameZone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
GameZone
Kereskedelmi? Igen
Oldal típusa webhely
Regisztráció Opcionális
Elérhető nyelv(ek) angol
Alapítás 1994
Alapító Jeff és Kathy Connors
Szolgáltató GameZone Online
Alexa érték 37 908 (2017. november 29.)
URL www.gamezone.com

A GameZone egy amerikai multiplatform videojátékokkal foglalkozó weblap. GameZone-on tesztek, előzetesek, hírek és csalások találhatóak. Ezeken felül a GameZone letöltéseket, egy gyerekeknek szóló weboldalt; a GZ KidZone-t is ajánl, valamint a GameStop együttműködve működteti a GZGameShop-ot, egy internetes forgalmazó vállalatot. A GameZone 2007-ben ünnepelte a 10. évfordulóját.

Története[szerkesztés]

A GameZone-t 1994 elején alapította Jeff és Kathy Connors GameZone Online néven. Ugyan a GameZone Online maradt a weblap hivatalos címe, azonban gyakran GameZone-nak rövidítik.

Érdekeltségi kör[szerkesztés]

A GameZone minden jelenlegi játék platformmal foglalkozik. A weblapon találhatóak Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, Xbox, GameCube, PC, PlayStation Portable, Game Boy Advance és Nintendo DS játék tesztek. Ezeken felül a GameZone foglalkozik még telefonos és MMOG játékokkal is. A GameZone weblapjának közel 30 szerkesztője van, azonban a weboldal nem tesz különbséget a cégen belüli és a szabadúszó szerkesztők között.[1]

Nevezetesség[szerkesztés]

A GameZone nagy népszerűségre tett szert a mivel a tartalmát más weboldalakon is felhasználják. Annak ellenére, hogy ez sok weboldalt jelent a GameZone nagy hangsúlyt fektet a partnereire.[2] A nevesebb partnerei közé tartozik a MobyGames, a PGNx Media és a Gaming Target.[3]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Meet Our Reviewers - GameZone.com. [2007. január 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. január 6.)
  2. Gears of War Reviews on Xbox 360. [2008. december 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. szeptember 28.)
  3. Meet Our Affiliates - GameZone.com. [2010. február 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. szeptember 28.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]