GameStar

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A GameStar egy havonta megjelenő PC-s videójáték-magazin, amit a német IDG Entertainment Verlag ad ki Németországban. 2008-ban átlagosan 250.000 példányszámban fogyott el a lap, így a legkeresettebb PC-s videojáték magazin Európában.[1]

A magazint Magyarországon, Csehországban és Kínában is kiadják. Olaszországban, Lengyelországban és USA-ban is megpróbálták piacra dobni a lapot, de néhány hónap múlva elbukott, habár a magazin weboldala még él az országokban. Az amerikai kiadás jóval eltért a többitől, mivel felnőtteknek írták PC-s és konzolos játékokról, hasonlóan az inCite-hoz.

2005-ben a GameStar létrehozott egy testvérlapot /GameStar/dev néven, amely az Európai Játékfejlesztőket célozza meg. A GameStar-nak egy testvérlapja is van, mégpedig a GamePro, amely a konzol játékokra fókuszál.

2007. december 1-jétől Michael Trier a szerkesztő-főnök, Gunnar Lott-ot követve.[2]

A magyar GameStar[szerkesztés]

1999 októberében jelent meg az első magyar nyelvű szám, októberétől pedig teljes játékot, esetenként játékokat is adnak a magazinhoz. Főként PC játékokat tesztelnek, 2008 februárjától Xbox 360-ra készült játékokat, később pedig PlayStation 3 címeket is.

Még mindig is aktívak, rengeteg hír, és játékteszt van oldalukon, a GameStar Online-on.

A magyar GameStar rendelkezik két testvéroldallal, a PC Worlddel és a Puliwooddal. A magyar nyelvű, nyomtatott GameStar 2020-ban megszűnt.[3]

Források[szerkesztés]

  1. IDG Communications Media AG, GameStar Mediadaten 2009, 1 October 2008 (German)
  2. IDG Communications Media AG, Gunnar Lott new Director of Online and New Business, 28 November 2007 (German)
  3. Origo: Nincs többé nyomtatott GameStar (magyar nyelven). https://www.origo.hu/. (Hozzáférés: 2022. május 13.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]