Gal Rasché

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Галина Крутикова
Életrajzi adatok
Születési névGalina Kroutikova
ÁlnévGal Rasché
Született1960. március 13. (64 éves)
Szentpétervár
IskoláiSzentpétervári Konzervatórium
Pályafutás
Hangszerzongora
Tevékenységkarmester, zeneművész

Галина Крутикова weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Галина Крутикова témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Gal Rasché (1960. március 13. –), leánykori neve Galina Kroutikova, oroszul Галина Крутикова, orosz-osztrák karmester és zongoraművész.

Anatolij Ivanovnál tanult az N.A. Rimszkij-Korszakov Konzervatóriumban, Szentpéterváron. Több zeneiskolában és intézményben tanított Oroszországban, zenekarmenedzsmenti munkát lát el. Bécsben a Prayner Konzervatóriumban zongoratanár volt és vendégprofesszorként oktatott a Bécsi Konzervatóriumban. Ezen túlmenően a Viennarmonica Zenekarnál két koncertet (W.A. Mozart, F. Schubert és P. I. Csajkovszkij művei) dirigált karmesterként a hangversenycsarnokban és a Zeneszövetség Aranytermében rendezett és dirigált koncerteket. Ezenfelül fellépett vendégkarmesterként különböző országokban.

Ő írta Pjotr Iljics Csajkovszkij Gyermekalbuma tévéelőadásában annak cselekményét, szabadúszóként az Osztrák Rádiónak dolgozik, különböző cikkeket publikált folyóiratokban. 1999-ben elnyerte Jugoszláviában az "Interfer 99" nemzetközi fesztivál versenye során az első helyezett díját.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap