Gagyi mami 3. – Mint két tojás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gagyi mami 3. – Mint két tojás
(Big Mommas: Like Father, Like Son)
2011-es amerikai egész estés film
Rendező John Whitesell
Producer David T. Friendly
Műfaj
  • filmvígjáték
  • haverzsarufilm
  • LMBT témájú film
Forgatókönyvíró Matthew Fogel
Főszerepben Martin Lawrence
Brandon T. Jackson
Jessica Lucas
Michelle Ang
Zene David Newman
Operatőr Anthony B. Richmond
Vágó Priscilla Nedd-Friendly
Gyártás
Gyártó
Ország USA Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol +magyar (szinkron)
Játékidő 107 perc
Költségvetés 32 millió dollár
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó USA 20th Century Fox
magyar InterCom
Bemutató USA 2011. február 18.
magyar 2011. február 17.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Bevétel 83 915 414 dollár
Kronológia
Előző Gagyi mami 2.
Következő
Kapcsolódó film Gagyi mami
További információk

A Gagyi mami 3. – Mint két tojás (Big Mommas: Like Father, Like Son) 2011-es amerikai krimi-vígjáték, a Gagyi mami 2. folytatása.

A filmet John Whitesell rendezte, a forgatókönyvet Matthew Fogel írta. A főszereplő Martin Lawrence ismét Malcolm Turner FBI-ügynököt alakítja. Jascha Washington elutasította Trent Pierce szerepét, a Gagyi mami első és második része után, így Brandon T. Jackson vette át a szerepet helyette. Nia Long szintén nem szerepel a filmben, mint Sherry. A filmet az Egyesült Államokban 2011. február 18-án mutatták be.

Történet[szerkesztés]

Az FBI-ügynök Malcolm Turner (Martin Lawrence) is megváltozott, és azt akarja hogy mostohafia, Trent Pierce (Brandon T. Jackson) fogadjon el egy iskolai papírt és menjen a Duke egyetemre, Észak-Karolinába. Azonban, ez Trent-et nem érdekli, és ehelyett azt akarja, hogy Malcolm írjon neki alá egy szerződést az új lemezéhez. Amikor Malcolm megtagadja, Trent legjobb barátai arra ösztönzik őt, hogy menjen el Malcolmhoz, amikor épp dolgozik, annak érdekében hogy írja alá a szerződést. Malcolm arra törekszik hogy elkapja az orosz banda tagot, Chirkoff-ot (Tony Curran), majd az egyik informátorát küldi oda, egy Canetti nevű férfit, hogy átadjon egy pendrive-ot, de Trent zavarja Malcolm munkáját továbbra is. Canetti (Max Casella), kiderül, hogy üres pendrive-ot adott, és azt mondja hogy a valódi el van rejtve a Georgiai lány iskolában.

Az információ kiadása után, Canetti-t megölik, és Trent a tanúja ennek. Malcolm végül megmenti Trent-et, és elkel menekülniük, mivel Trent nem maradt a kocsiban, mikor Malcolm az ügyön dolgozott, és tudja hogy az orosz banda tagjai képesek lesznek őket követni bárhová, így Malcolm és Trent-nek el kell rejtőzniük. Malcolm ismét beöltözik Sherry nagymamának, valamint Trentet is álcázza, mint túlsúlyos lány, Charmaine, a nagymama unokahúga. A nagymami elvállal egy állást a Georgia-i iskolában, mint felvigyázó, míg Charmaine beiratkozik mint diák. Körülveszi őt sok fiatal vonzó nő, Trenttel senki sem törődik, de majd sikerül összebarátkoznia egy Haley Robinson (Jessica Lucas) nevű lánnyal. Az igazgatónő majd bejelenti, hogy elloptak egy zenélődobozt a könyvtárból, és Malcolm arra következtet, hogy ennek a tartalma a pendrive. Míg ő megnézi a könyvtárat, közben összetalálkozik a biztonsági őrrel Kurtis Kool-al, akinek megtetszik és megpróbálja elcsábítani őt, majd elvezeti a zenélődoboz helyére, ahol ellopták, majd Malcolm megtudja, hogy jó barátja volt neki Canetti, akit nem olyan rég megöltek.

Később a bandatagok találkoznak Trent legjobb barátaival, hogy ismerik-e, majd azt mondják neki, ha látják, mindenféleképp értesítsék őket. Charmaine felállít egy napot, hogy találkozzon Haley az unokatestvérével, aki nem mást mint önmaga, azaz a hipp-hopp "szószóró" Trent. Trent visszatér eredeti külsejéhez és találkozik Haley-vel, majd összefutnak a legjobb barátaival, ekkor Halley elveszi Trent-et egy helyre, ahol segít Haley-nek tökéletesíteni egy zenei előadást, ami közeleg, és azt akarja, hogy duettben adják elő, majd mikor elköszönnek egymástól, Trent megcsókolja a lányt. A bandatagok figyelték végig és megfigyelik hogy hova megy, egy helységbe, ahol álcázza magát Charmaine-ként, ezzel azt hiszik, hogy két lánnyal volt egy éjszakán. A nagymama megtudta Kurtis Kool-tól, hogy ki lopta el a zenélődobozt, majd a szent Ignác kabalaállatát, egy kakast két lány ellopott, amit felvittek a nagymami, majd azt mondja nekik hogy vigyék vissza, ahonnan ellopták. Majd Malcolm észreveszi hogy az orosz banda megérkezett az iskolához, ekkor a nagymami üldözőbe veszi őket autóval, majd sikerül nekik elmenekülni. A nagymami amikor visszaér, megtudja a tényleges tolvaját a zenélődoboznak, aki nem más mint Haley volt, Jasmine kérésére. Majd elindul a gálaest, amikor Haley következik, nem megy neki először az előadás, mert úgy volt hogy egy duett lesz, ekkor Charmaine oda megy mellé és azt mondja hogy megtanította neki a szöveget Trent, majd előadják, csak hogy tönkreteszi más szöveggel és kiderül az igazság, ekkor Haley leveszi a parókát és a műbőrt az arcáról, majd elfut dühösen és szomorúan, mert látja, hogy mindvégig Trent volt. A bandatagok megérkeztek és Malcolm bezárja Trent-et egy helységbe, hogy ne essen baja, de Trent meglátja Haley-t az ablakból és kijön onnan, és követi Haley-t és megpróbálja neki elmagyarázni hogy a zenélődobozt rossz emberek keresik, majd elkapják Halley-t és Trentet, és majd Malcolm-ot is, és leveszik az álcázott öltözéket róla. Chirkoff, ahogy parancsod ad az embereinek hogy öljék meg őket, ekkor megérkezik Kurtis és megmenti őket.

Trent és Halley újra összejöttek, valamint Malcolm aláírta a szerződést, csak hogy Trent széttépi és úgy döntött megy a Duke egyetemre. Ahogy a film véget ér, Malcolm és Trent abban állapodnak meg, hogy nem mondják el ezt az egészet Sherrynek.

Szereplők[szerkesztés]

Fogadtatás[szerkesztés]

Kritikai értékelés[szerkesztés]

A Gagyi mami 3. – Mint két tojás című filmet a kritikusok kedvezőtlenül fogadták. A Rotten Tomatoes 5%-ot adott, 57 értékelés alapján, az átlag értékelése 10-ből 2,6 lett. A Metacritic a filmnek 24%-ot adott, 14 értékelés alapján.

Mike Hale a The New York Times-tól megjegyzi, hogy erős hasonlóságot észlelt a Van, aki forrón szereti és e között a film között, továbbá azt is leírta, hogy az egyetlen vicces tényező a filmben Faizon Love karaktere volt.

Díjak és jelölések[szerkesztés]

Díj Kategória Tárgy Eredmény
Arany Málna díj Arany Málna díj a legrosszabb színésznőnek Martin Lawrence Elnyert
Arany Málna díj a legrosszabb mellékszínésznőnek Brandon T. Jackson Elnyert
Arany Málna díj a legrosszabb férfi mellékszereplőnek Ken Jeong Elnyert

Bevételek[szerkesztés]

A film Észak-Amerikában 2011. február 18-án jelent meg, a nyitó hétvégén a bemutatott filmek közül ötödik helyezést szerzett, 2821 moziban összesen 16 300 803 dolláros bevételt ért el. A Gagyi mami 3. – Mint két tojás 2011. május 26-ig az Egyesült Államokban 37 915 414 dollárt, világszerte pedig 44 770 652 dolláros bevételt termelt, így összesen világszerte 82 686 066 dolláros profitot hozott.

Filmzene[szerkesztés]

  • Brandon T. Jackson ft. Alana D. and Marc John Jeffries (alias Nagymami és Kurtis Kool) –– Lyrical Miracle
  • Brandon T. Jackson –– Lyrical Miracle (solo)
  • Brandon T. Jackson ft. Martin Lawrence (alias Nagymami), Faizon Love alias (Kurtis Kool), and Alana D. –– Lyrical Miracle (end credits version)
  • Brandon T. Jackson ft. Jessica Lucas –– Aint Nobody
  • Brandon T. Jackson, Jessica Lucas ft. Alana D. –– Baby You Know
  • Brandon T. Jackson, One Chance ft. T-Pain –– Imma Do It Big

Fordítás[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]