GIMPshop

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
GIMPshop
Képernyőkép a GIMPshopról Windows XP alatt
Képernyőkép a GIMPshopról Windows XP alatt

Fejlesztő Scott Moschella
Legfrissebb stabil
kiadás
2.2.10 (alapja a GIMP 2.2.10)
(2006. február 2.)
Legfrissebb fejlesztői kiadásismeretlen +/-
Programozási nyelv C
Operációs rendszer platformfüggetlen
Kategória pixelgrafikus program
Licenc GPL
A GIMPshop weboldala

A GIMPshop képszerkesztő program a – nyílt forráskódúGNU Image Manipulation Program (GIMP) módosítása, amely az Adobe Photoshop kezelőfelületét utánozza. Fő célja, hogy a Photoshop-felhasználók könnyedén tudják kezelni a GIMP-et.

A GIMPshop, miközben megőrzi a GIMP funkcióit és a személyre szabhatóságát, módosítja a sokat kritizált kezelőfelületet: a menük szerkezetét a Photoshopéhoz hasonlóvá teszi, a terminológiát az Adobe által használthoz igazítja, és a windowsos változatban egy „Deweirdifier” (furcsátlanító) nevű plugin segítségével egyesíti a GIMP számos ablakát egy MDI felületben. A GIMPshop nem támogatja a Photoshop plugin-eket, a GIMP pluginjei (ecsetei, szűrői stb.) viszont mind használhatóak.

A kezelőfelület átalakításának köszönhetően számos, a Photoshophoz írt tutorial minden további nélkül használható GIMPshop alatt is, és a maradék nagy része minimális munkával hozzáigazítható.

A GIMPshop-ot az Attack of the Show-os Scott Moschella készítette. Eredetileg Mac OS X-re íródott, később windowsos és linuxos változat is készült belőle.

Letöltések[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]