G. Kirkovits István

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
G. Kirkovits István
Született1953. december 18.
Szombathely
Elhunyt2019. szeptember 2. (65 évesen)
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
HázastársaG. Németh Éva
Foglalkozásaújságíró, rádiós szerkesztő
SablonWikidataSegítség

G. Kirkovits István (Szombathely, 1953. december 18.2019. szeptember 2.) újságíró, rádiós szerkesztő.

Élete[szerkesztés]

G. Kirkovits István a rendszerváltás előtt a Petőfi Irodalmi Múzeumban kiállításrendezőként dolgozott, azonban politikai véleménye miatt elbocsátották és Budapestről is kitiltották, majd segédmunkásként helyezkedett el a Rába gyárban. A rendszerváltás után újságíróként kereste kenyerét. A Kis Újságnál Pártay Tivadar főszerkesztő jobbkeze lett. Az Új Pest Megyei Hírlapba, és a Story magazinba is írt. 1999-től a politikai újságírás műfaját választotta, cikkei jelentek meg a Magyar Fórum, a Magyar Jelen, a Kárpátia, a Magyar Mérce, a Demokrata és a Nemzetőr című újságokban. Főszerkesztő-műsorvezetője volt a MIÉP-hez köthető Pannon Rádiónak, amiben a Rockszerda című műsort vezette. Tőle származik a Nemzeti Rock kifejezés. („nemzeti rock hármashalma: Ismerős Arcok, a Kárpátia és a Romantikus Erőszak.”) Haláláig a Hunhír.infó című weblap főszerkesztője volt. [1] G. Kikovits feleségül vette Németh Évát, akinek tőle 2006. szeptember 18-án egy kislánya született, akinek a Villő nevet adták.[2]

Halála[szerkesztés]

G. Kirkovits István 2015. április 28-án, kedd este, szélütést (stroke) kapott, és a jobb oldalára lebénult,[3] 2019. szeptember 2-án elhunyt.

További információk[szerkesztés]

  • Püski Anikó: A Petőfi Irodalmi Múzeum évtizedei. Petőfi Irodalmi Múzeum és Kortárs Irodalmi Központ, Budapest, 2000, 213–249. o.
  • Kuruc.info – Életrajz
  • Novák Előd nekrológja a Facebookon

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]